Citiraj:
Autor Ivo_Strojnica
ne znam kakav je permanentni marker po pitanju topline.
provjeri da ti ne ispušta neke gluposti, pa da ne bi bilo nepredviđenih reakcija.
Ali da, ovo izgleda ko obojano crveno drvo. 
|
Misliš na otrovne plinove? Sumnjam da ima toliko "otrova" u tako maloj količini boje, ali da budem potpuno iskren o ovome nisam ni razmišljao.
Zapravo, ironija je u tome da namjeravam u tim starim armaturama koristiti LEDice, što se nekako nadovezuje na onu prijašnju raspravu

Ne zbog uštede energije, već zato što ne bih želio da plastika i bakelit (na grlu) popuca od pregrijavanja, jer su ove lampe stare najmanje 50-ak godina, što se i vidi na onoj fotki gore, prije nego što sam je prebojao. Sve je puno pukotina, dobar dio tih grla je bio i za otpis pa sam morao kombinirati ... ono grlo koje je bilo OK (ali je bilo upareno sa puknutom armaturom) sam prebacio u drugu, koja nije bila puknuta, ali je zato grlo bilo skureno od prejakih žarulja.
Zapravo imam u planu nabavku dva, tri komada starih, bakelitnih grla kako bih u potpunosti izbacio keramiku van, koja se nikako ne uklapa u vintage izgled na kojeg ciljam. Naravno, ovo se više ne može kupiti novo u kakvom "elektro materijalu", ali znam tipa koji ima više lampi, armatura, rasvjetnih tijela, kabela i tome slično pa se jednom prilikom budem zaletio do njega. U svakom slučaju ove lampe budem koristio samo kao dekoraciju za blagdane, budu izgledale ludo kroz 11, 12 mjesec tim više ako do njih stavim one "Božićne Kugle", sa vodom i motivom.