Tema: 3D printeri
View Single Post
Staro 28.05.2024., 01:37   #202
Exomaniac
Registered User
Moj komp

Datum registracije: Mar 2016
Uzeo sam neki 3D Touch klon za svoj stari Ender 3 i imam neke probleme. Postavio sam ga normalno, upalim printer, probe napravi onaj check 2 puta unutra-van i svijetle plava i crvena lampica, iglica uvučena. Pokrenem auto home ili leveling, X i Y se namjeste normalno, kad treba početi namještati Z se sa sondom ništa ne dogodi, i dalje svijeti iglica uvučena. Naravno, da ga pustim extruder bi se zabio u plate.

Probao sam predkompajlani firmware, https://www.danbp.org/p/en/node/136, sa ove stranice, prvo stariji Marlin 1 kao stabilniji. Pa sam probao sa Martin 2.0.1 sa te iste stranice, ista stvar. Kasnije sam uzeo od Crealitya njihovu verziju za BLtouch, opet ista stvar. Kao da se sonda ne pokrene kad treba onaj pin iskočiti i detektirati visinu. Crno bijeli kabel uštekan u Z stop, žica od senzora je brikana na kabel od LCD-a, a napajanje je spojeno na vanjske pinove pored porta za LCD.

Nemam sad nekih ideja, a ni na internetu ništa što sam našao dosad nije bilo od prevelike pomoći. Ne znam jel netko ovdje možda imao slične probleme nekad ili iskustva.
Exomaniac je offline   Reply With Quote