View Single Post
Staro 23.05.2024., 10:36   #1367
Igorr
Flajing super šiiiip
Moj komp

Igorr's Avatar

Datum registracije: Aug 2006
Ajde baš mi drago čuti!
Držim fige da se ovaj prošli pokaže kao iznimka a ne pravilo.

Evo moji dojmovi nakon tjedan dana za Roborock S8 MaxV Ultra.

Pros:
- pere dosta bolje S7 MaxV.
Bilo je očekivano jer em ima dodatnu površinu "trljanja" () na glavnom mopu, em ima dodatni rotirajući bočni mop, em ima dodatne izlaze za vodu na glavnom mopu (stvarno se kuži koliko ravnomjernije i bolje moči mop), em ima direktno doziranje deterdženta, em pere mopove na 60 stupnjeva
- ova funkcionalnost što se spaja direktno na dovod i odvod vode je genijalna stvar i game changer za mene.
Stvarno se čini da će biti set and forget. Ja prezadovoljan!

"Bez kategorije". Ajmo reći samo obzervacija, jer ne mogu reći ni da je pro, ni con a bome ni osrednje :
- nisam primjetio nikakvu razliku u standardnom dijelu usisavanja, ali to je više zato što je S7 već odlično usisavao.
Jedina razlika je što ovaj S8 stvarno potegne i sve sa kuteva zbog ove svoje robotizirane bočne četke, dok S7 ne može potegnuti do samih rubova.
Možda bi skužio veću razliku da imam više tepiha jer ovaj S8 ima duplu četku, što navodno dosta bolje izvlači prljavštinu iz dubljih tepiha.
Ali ukratko - ako vam je primarno samo usisavanje, te nemate tepihe, radije uštedite novac i kupite neki stariji model, jer neke velike razlike u usisavanju nećete primjetiti.

Cons:
- aplikacija je generalno odlična, ali su stavili jednu jako glupu stvar za S8.
Kad pere podove možeš izabrati da ili ide oprati svoj mop nakon svake prostorije ili nakon određenog vremena, s tim da je max vrijeme koje možeš odabrati 25 minuta.
Zbog većeg broja prostorija mi se ne isplati staviti da je nakon svake prostorije, nego nakon 25 minuta. Ali i s tim mi mora ići oprati mop 3-4 puta, a za svako pranje uzme dodatnih 5min, pa ti onda cijeli proces traje 20min duže nego što treba.
Ja razumijem da je ideja da kad se mop isprlja da ga treba oprati, da ne bi prljao prostorije umjesto da ih čisti.
Ali to ima samo smisla ako pereš prljave podove, a ako imaš automatizirano pranje svaki dan, tj. održavaju se podovi čistima - apsolutno je ok da opere cijelu etažu bez da se vraća do baze iti jednom.
Kako je samo stvar u postavci, nadam se da će to promjeniti kroz koji update i omogućiti više opcija.
Nije strašno ali je downgrade sa S7 gdje nisam imao tih problema, opere mi lijepo cijelu etažu u jednom điru i to je to.

Ukratko - stvarno uvjerljivo najbolji robot kojeg sam do sad imao, samo da mi još riješe ovu podršku za pranje cijele etaže i od mene će imati 10/10, za sad "samo" 9/10
Napišem kroz mjesec/dva i dodatni review nakon što odradi više kilometara
Igorr je offline   Reply With Quote