View Single Post
Staro 22.05.2024., 14:11   #292
telefunken
Premium

telefunken's Avatar

Datum registracije: Apr 2015
prvo sam visio kod kompića na C64 par godina da bi potom starci kupili A500 i to odmah s 512kb ram upgradeom. Po igre sam išao kod nekog starijeg tipa u Dugave, imao je gro igrica na disketama. Malo prije Amigine smrti, buraz je otkrio neki uređaj za backupiranje igara na VHS kazete (video backup system VBS) pa smo nasnimisli sve igre na to, ali eto ubrzo je došao PC

PC je bio 486 DX2 66, 4mb ram, S3 virge, ADI 14" monitor. Znam da je buraz morao izvoditi neku magiju sa smanjivanjem dodatnih programa poput drivera a koji su koristili EMS memoriju, kako bi mogli igrati neke igre, pa je tako učitavao neki najmanji driver za miš što je našao na kompu od starog u INA-i. To su bili njegovi začetci programiranja

Dosta je godina prošlo do slijedećeg kompa, Cyrx 6x86 P166+. U nekom trenutku nadograđen s sound blaster 16 pro zvučnom i 3dFX, a kasnije s nVidia Riva TNT2 PCI. Tu graflju sam čuvao godinama nakon prodaje tog kompa jer mi je služila za testiranje kompova kojima bi grafulja otišla, čak kad se prešlo na AGP, jer su svi i dalje imali PCI utore

I onda snaga: Celeron 433 klokan na 800mhz i Manli GeForce 2 MX200.

Negdje u tom čušpajzu je uletio Athlon XP Thunderbird s VIA chipset matičnom. Na kraju sam popizdio i kupio mrcinu geforce4 Ti4200 da i ja konačno mogu igrat normalne igre

Sve je to cijelo vrijeme bilo na ADI 14" CRT monitoru

Bio mi je standard igrat na low postavkama cijeli život i dan danas obožavam pixel art grafiku