Citiraj:
Autor Renesis
Ideš preko kabelskog ako se ne varam, i mislim da je baš u tome problem... kabelski je ok dok nema previše korisnika, ali očito je da sada ih ima dosta i onda kvaliteta i response padaju u kvaliteti...
Probaj vidjeti ako možeš možda staviti u postavkama da si spojen preko ISDN-a... Zna pomoći, iako sumnjam da ćeš puno dobiti...
|
Upravo je u tome problem. Vjerujem da su i nešto sprčkali kod toga. Nikada nisam probao jer ga nikako nisu mogli dovući do mene. Sada vidim da je i dobro tako.
Postavke za ISDN su kod mene stalno. Niti ne pokušavam staviti na DSL. Razlog je jednostavan. Tvorci igre nisu ove naše brzine zamišljali kao cable ili DSL. Mislim da i je pod cable 10 Mb/s, a DSL najmanje 4 Mb/s. Ove naše puževe smatraju nepostojećim.
Sve u svemu, čak nam pingovi i dobro izgledaju. Jedini je problem kada se nasade u Frankfurtu. Onda nam ping naraste, ali je tako svima ili dobrom dijelu. Stanje se popravi vrlo brzo pa me to nimalo ne zabrinjava.
Ima još jedna stvar koju neki nikako da shvate. Korisnici sa velikim pingom rade lag i drugim korisnicima. Svi pingovi odu k vragu. Nije tu problem niti modem, niti taj "cable". Problem je u tome što neki nikako da shvate da u pozadini ne smije biti downloada. Niti ograničenja ne pomažu za to. No ima jedan mali programčić koji bi mogao pomoći ili metoda više računala. Ovo zadnje je potpuno jasno. Jedan komp skida a na ovom se igra. Igra uzim prednost ispred downloada i to je to. Samo se to mora porihtati na routeru. Druga je metoda nekog programčića koji će to raditi na lokalnom računalu. Dati će veći prioritet igri i to je to. Onaj za koji ja znam (a ne znam kako radi) je iNet Shaper. Probajte to. Možda pomogne. I opet se ne smije pretjerivati sa downloadom.