Citiraj:
Autor Ivo_Strojnica
ekipa, da vas pitam.
Mali automatik za po gradu, imate koje preporuke?
Što jeftinije to bolje.
|
Što to znači što jeftinije? Auto od 3000€ ili od 10.000€, nemamo svi isti pojam jeftinoće??
Ekipa ti je predložila novijeg yarisa hibrida, ja ti kažem ako se radi o baš jeftinom autu da gledaš starijeg yarisa 1.4d4d, imaš ih sa automatikom, troše ko upaljač i voze pol milje bez ikakve muke.
1 takav je kod mog buraza već godinama, i radije bi quattra prodao nego yarisa da mora rješavat auto
Citiraj:
Autor X-Plosiv
Ovo mi više zvuči kao da ga je amerikanac gario xy km u crvneom 
|
Tak nekak. Nema teoretske šanse iz opisanog jednog jedinog downshifta da polupa ventile i da otopi sve u motoru.
Prije da je negdje na nekoj stazi ili parkingu 'isprobavao' mogućnosti GRa
Citiraj:
Autor robimarko-bug
Nije ni čudo da se rasula kada je downshiftao a ono 8900 RPM-a
|
Ne može postić tolike okretaje, postoji nešto što se zove blokada okretaja u motoru

Vozim 27 godina, vozio sam i lude i prelude aute, i lupao iz pete u treću milion puta kad su neka 'naganjanja' bila u igri, i čiji je brži

, i uvijek ti opali u blokadu ako si bio u većoj tj prevelikoj brzini tj okretajima u petoj, pa ga spustio u treću. I to je to, čuješ onaj tn tn tn tn tn i nema dalje.
Jedino kod auta sa karburatorima većinom nema blokade (neki su imali kvazi limitator na bobini), pa tehnički tamo možeš napravit takvo sranje da ga spičiš u neke bolesne okretaje, ali kod normalnijih auta s karburatorima se dogodi da će prije ostat bez goriva nego otić na 8000 ili više okretaja.
Vozio sam aute sa duplim karburatorima, di je išlo do 7100-7300 i to je to, ostane bez goriva i imaš sličan efekt ko kod blokade. Vozio sam i 4cyl sa 4 throttle bodya, koji se vrtio na 10.000 okretaja, ali to je bio motor složen da traje 15-20.000km i to je to, njemu su ti okretaji bili svakodnevnica, ali princip rada je isti - voziš se u brdo s njim, petom na 7000 okretaja, opališ ga u treću, on ode na 9000, dobiješ taj šus do 10000, i šaltaš dalje normalno 4u, jer je ista stvar - sistem dovoda goriva je tak složen, i možeš ti stoput šaltat još nižu, ali bez obzira što nema el. blokade, ne može fizički radit na npr 11000 okretaja jer nema 's čim'.
Tak da ta priča o šaltanju tog GRa iz pete u treću i da se taj auto u sekundi zavrtio na 8900 okretaja i za to kratko vrijeme stopio pol internalsa u motoru, to je bullshit samo takav.