Citiraj:
Autor Amdejac
Protein
NT-proBNP
|
E vis, to sam ja vec pitao kardiologa da se radi taj marker ali mi veli da mogu no nema opravdane osnove jer svi EKG kao i ostali nalazi su mi uredni, tj. sama jacina funkcije srca ( ejekcijska frakcija simpson ) mi je 60% nakon infarkta a normalna za tvoje/moje godiste je 50-70%. U biti kardiologinja kada je je radila to ispitivanje i UVZ srca kaze da doslovce ne vidi nikakva ostecenja na srcu uzrokovana tim infarktom i jos se malo iznenadila jer kaze da je to moguce ali rijetko se desava tj. imala je svega par takvih slucajeva. Izgleda imam vise srece nego pameti.
Nego kako si ti izasao na kraj sa cigaretama?
Citiraj:
Autor ALiEN17
kod infarkta je uvijek pravilo da je niski tlak? ili može biti i povišeni?
|
Pa moj je godinama bio oko 140/150 sa 90/95 i nisam tome pridavao neku vaznost... mjerio 4-5 puta godisnje, random iz zafrkancije kada je netko od ukucana mjerio, dakle poviseni ocito uzrokuje da zile postanu kruce i manje "savitljive" a kad te opizdi infarkt normalno da oba tlaka jako padaju jer srce radi sve sporije radi nedostatka krvi koja hrani srcani misic, koliko su meni obajsnili koronarne arterije hrane srcani misic i ako se one zacepe srce usporava i svi tlakovi padaju.