View Single Post
Staro 21.05.2024., 11:34   #5083
xlr
49%winner
Moj komp

xlr's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Točno, probaj naći neke uzorke mata i polu mata pa probaj u prostoru.

Svijetlije boje ljepše izgledaju u takvim varijantama nego u ful sjaju. Ako hrast ima lijepe godove i lijepo je složen, nemaš frke da će izgledati kao laminat. Na laminatu odmah skužiš da nije to to jer se uzorak najčešće ponavlja (prokletstvo je kada ga prvi put skužiš, ne možeš ga više ne vidjeti)

Kod mene su 3 sobe s klasičnim hrastovim parketom, orjentacija jug, nedavno obnovljeni i prelakirani u visoki sjaj - majko mila. Svaka crtica se vidi, a da ne pričam o odsjaju kada lupi sunce, kao ogledalo.

Najviše su mi se sviđale svijetlije mat varijante hrasta (prirodne žućkaste, ali ne čista prva klasa nego s malo godova/čvorića). Nakon toga su mi bili skoro svi svjetliji bajcevi kao taj tvoj. Bajc malo priguši prirodne godove drveta pa prva klasa parketa može ispasti malo "dosadnjikava".

Ako imaš klasičnije uređen dom pitaj nekoga za dizajnerski savjet da se ne zaletiš u premodernu boju Ali po meni svaki dobar parketar koji zna bajcati bi ti trebao moći dati savjet na temelju iskustva s bojama koje koristi. Nisi prvi koji bi modernizirao klasični parket. Sretno!