View Single Post
Staro 20.05.2024., 08:46   #4062
Ziiky
Premium
Moj komp

Ziiky's Avatar

Datum registracije: Jun 2005
Citiraj:
Autor mkey Pregled postova
Situacija s mojom plijesni na mojem zidu se razvija kao sve veći užas.

Dakle, ovo mjesto sam špricao s pufasom nekoliko puta. Oprao sam zid par puta detaljno. Sušio prostor generalno odvlaživačem.

Premazao s preporučenim jub antialgae sredstvom. Nisam bio siguran koliko mazati toga (kupio sam koncentrat i nanosio isti kistom) ali sam stavio toliko dok se ne krene cijediti sa zida. Logično mi je bilo da preko toga ne treba. Dok sam nanosio sam skužio da se lagano pjeni pa sam radio pjenu s kistom.

Izbrusio sam cijelo područje ručno s papirom 60. Onda sam ove više užasne dijelove brusio s mutlitoolom, po uglovima koliko je išlo. Uglovi su dosta neravni a i podloga na koju se kači brusni papir na multitoolu je isto relativno neravna, odnono ima udubinu u sredini pa taj plohe slabo sudjeluje u brušenju.

Namazao samo opet jub. Sve skupa mislim da sam 0.1 potrošio, kažem nisam siguran koliko bi bil pametno staviti ali ako stavim više cijedi se zida.

https://imgur.com/SJoUqA0

Ima li ovo smisla dale prskati s pufasom?
Nastaviti li strugati dok svo crno ne pođe dolje?

Nisam siguran koliko mogu dalje brušenjem toga skinuti, ploga je sada poprilično glatka. Možda najbolje dalje špahtlom.

Što god da napravim, prije bojanja ide gore još jednom taj antialgetik a budem i impregnaciju još jednom nanio. A poslije bojanja brušenje s finijim papirom, računam da što više bude bilo glatko tim bolje.
Bez neke ozbiljnije rabote izvana pljesan nece stati, a za ove vizualne sanacije uzmi cekinu\varikinu i namazi par puta i dobro provjeri sobu. Nestati ce sve u par sekundi, naocigled.
Od svih tih preparata u bojama nema koristi ili je kratkorocna, a ionako je vecina na bazi natrijhipoklorita u nekom razrijeđenom omjeru da manje smrdi.
Danas sutra kad obnovis zid, po zimi cim vidiš da se pljesan stvara, pemzl u ruke i prođi varikinom. Imas posla par minuta 1 do 2 puta tokom zimskog perioda.
Za neko trajno rješenje vjv trebaš postaviti izolaciju izvana

CPU: Intel™ i5@3,0GHz & CM Hyper EVO 212+
MBO: MSI Mortal
RAM: Crucial DDR4 8gb
GPU: Gigabyte GF GTX 1050 ti
HDD: SSD 128gb + WD blue 1TB
RW: LG
MON: Acer 24"
CASE: Antec Fusion Remote Max
PS: Fortron 550w modular
KB+MICE: Logitech™ K800 illuminated & G500
NAS: Synology 210j WDred4TB
HEADPHONES:Bluedio t3 plus BT

TV: Philips 55pus7805
REC: DENON x1600H
ZVUČNICI: Q Acoustics = QA3050i, QA3010i, QA3090i
SUB: SVS PB1000
MEDIAPLAYER: CoreELEC @ BeeLink GT King

Ziiky`s HTPC (some kind of it) ... LINK na topic

Trenutno ništa ...

Moje njuškalo

Ne svađaj se sa budalom jer će te spustiti na svoju razinu i pobijediti iskustvom
Ziiky je offline   Reply With Quote