Situacija s mojom plijesni na mojem zidu se razvija kao sve veći užas.
Dakle, ovo mjesto sam špricao s pufasom nekoliko puta. Oprao sam zid par puta detaljno. Sušio prostor generalno odvlaživačem.
Premazao s preporučenim jub antialgae sredstvom. Nisam bio siguran koliko mazati toga (kupio sam koncentrat i nanosio isti kistom) ali sam stavio toliko dok se ne krene cijediti sa zida. Logično mi je bilo da preko toga ne treba. Dok sam nanosio sam skužio da se lagano pjeni pa sam radio pjenu s kistom.
Izbrusio sam cijelo područje ručno s papirom 60. Onda sam ove više užasne dijelove brusio s mutlitoolom, po uglovima koliko je išlo. Uglovi su dosta neravni a i podloga na koju se kači brusni papir na multitoolu je isto relativno neravna, odnono ima udubinu u sredini pa taj plohe slabo sudjeluje u brušenju.
Namazao samo opet jub. Sve skupa mislim da sam 0.1 potrošio, kažem nisam siguran koliko bi bil pametno staviti ali ako stavim više cijedi se zida.
https://imgur.com/SJoUqA0
Ima li ovo smisla dale prskati s pufasom?
Nastaviti li strugati dok svo crno ne pođe dolje?
Nisam siguran koliko mogu dalje brušenjem toga skinuti, ploga je sada poprilično glatka. Možda najbolje dalje špahtlom.
Što god da napravim, prije bojanja ide gore još jednom taj antialgetik a budem i impregnaciju još jednom nanio. A poslije bojanja brušenje s finijim papirom, računam da što više bude bilo glatko tim bolje.