View Single Post
Staro 19.05.2024., 09:04   #865
Bratija
Premium
Moj komp

Datum registracije: Jan 2008
Citiraj:
Autor medo Pregled postova
Dolby mi se ne sviđa još od 90-tih iz svijeta hifija. Imali smo deckove sa Dolby B/C NR, neki i Dolby S a walkmani su imali samo Dolby B

Drugim riječima C i S su bili beskorisni nama klincima a plaćali smo ih u cijeni decka. Malo frustrirajuće.

Tu je i DTS koji je bio bolji od Dolbyja i na DVDu i na Blu-Rayu.

Sad su iskočili iz paštete se guraju protiv HDR-a. Koliko znam uvijek su bili u audio svijetu. Otkuda sad slika odnosno video?

a nije bas iz pastete, Dolby Vision je zapravao "nastao" i prije HDR10, vec jako dugo postoje UHD diskovi sa DV... za nas koji posudujemo iz videoteka, stvar je u tome sto dosta dugo nije bilo nacina da se DV zapise u neki kontejner, onda je postalo moguce staviti ga u mp4 (ali mp4 ne podrzava lossless zvuk) i naknadno je postalo moguce staviti ga u mkv, a onda je drugi problem postao reprodukcija tog sadrzaja s obzirom na sve one profile, a u zadnje vrijeme i tu ima dosta pomaka...
i ono sto si prije spomenuo za colorspace, kuzim usporedbu, ali HDR kao takav nema veze s colorpsaceom jer se odnosi na svjetlinu i mislim da moze ici na bilo koji colorspace

Zadnje izmijenjeno od: Bratija. 19.05.2024. u 09:10.
Bratija je offline   Reply With Quote