Citiraj:
Autor medo
To mi dođe kao colorspace-ovi (sRGB, AdobeRGB, DCI-P3, Rec.2020…) i color matching između fotke, ekrana i printera sa ICC profilima.
Znači cilj je vjerno prikazati video sadržaj u okvirima onoga što TV može prikazati.
Sad treba odabrati kombinaciju TVa i playera….
|
Tocno tako, s tim da svi danasnji premium TV-i, osim naravno Samsunga (koji prakticki i ne spada u premium segment) zadovoljavaju potrebe vrhunskog prikaza.
Citiraj:
Autor medo
osobno smetaju HDR sadržaji navečer kada jedini imam slobodno za nešto pogledati. Taj kontrast mi neugodno bode oči.
|
Onda imas pogresno podesen TV, jer nista nebi smjelo previse bljestat niti biti zamorno. Jesi ikad u kinu dozivio da nesto toliko bljesti da bode oci? (za razliku od zvuka koji cesto probija usi
Prosireni kontrast kojeg koristi HDR ne znaci dizanje bijele boje do neugodnih bjelina, nego znaci prikaz vise detalja u rasponu od potpuno crne do potpuno bijele. Spustanjem nivoa bjeline, tj snizavanjem kontrasta do ugodnog za gledanja (ne pretjerivat!) pri tom ne znaci gubitak tih detalja; pa si podesi TV za ugodu