Citiraj:
Autor Vuco
Na novogradnjama, kako se provlači na kraju elektroinstalacija ? Jel idu bužiri kroz beton ili po podu kad je beton gotov ili pak uz strop kao nekada ?
|
Ovako kako je mamutarka objavio je najbolje - pripremiš cijevi i instalaciju direktno u ploči i dalje samo štemaš sliceve prema gore ili prema dolje, ovisi je li instalacija dolje u ploči ili gore u ploči...
Citiraj:
Autor OuttaControl
A ja sam cuo i za varijantu povise knaufa u plafonu  znaci svagdi se stavlja
|
Može i to ako se spušta strop, ma da lakše je pobacati u beton ako je novogradnja i kasnije samo provlačiti. Ovo je zgodno riješenje kod adaptacije.
Citiraj:
Autor Vuco
Znači bužire u tom slučaju prekrijem EPS-om, pa onda glazura. Kuda idu cijevi od vode onda ? Isto po podu ? Nekak mi se to čini, ne znam - puno cijevi, malo stiropora, tople žice kraj EPS-a i vode. Šansa da nekaj zbušim u podu - velika.
|
A koliko često i zašto bušiš po podu?
Citiraj:
Autor lowrider
što fali starinskom principu, ispod stropa u zidux zna se visina horizontali, vertikala je ispod razvodne kutije, samo što ljudima smetaju te kutije.
Na tim visinama nikada ništa ne bušiš
|
Fali što imaš te razvodne kutije i što više nismo u '97
Kod novogradnje je ovo nepotrebna komplikacija jer ima puno nepotrebnog štemanja i stanjuješ ciglu nepotrebno
Citiraj:
Autor Vuco
Pa ja iskreno ne znam jel danas to van standarda, da nije za uporabnu OK ili tako nešto, ali meni se to najviše sviđa. Teško da ćeš probušiti jednog dana iti jedan bužir/žicu.
|
Opet ti s bušenjem, pa jel gradiš kuću ili sir
Citiraj:
Autor domy_os
I jedan dan odlučiš nešto promijeniti u instalaciji, sjedi pa plači ili razbijaj pola kuće. Ne znam od koga je krenula ta idiotska ideja sve vući po podu. Mene su isto pitali kod projektiranja pa sam odbio.
|
A što realno imaš toliko mjenjati a da ne možeš povući negdje iz blizine itd.? Ako nadodavaš nešto na instalaciji u zidu, onda ne štemaš pola kuće?