View Single Post
Staro 13.05.2024., 20:18   #9179
Trekkie4
Registered User
Moj komp

Trekkie4's Avatar

Datum registracije: May 2023
Citiraj:
Autor Trekkie4 Pregled postova
Ja kupujem gotovo sve u Tevetron-u. Što i ne čudi, obzirom da živim na udaljenosti od minutu-dvije od njihove adrese

Istina, sad u zadnje vrijeme su počeli nabavljati dosta "krame", ali ima i kvalitetnijih stvari. Recimo, kupio sam kod njih Panasonic kondenzatore FR serije (10V/1000uf), onda kad sam radio full recap Chaintech 6BTM ploča (koje se nalaze u mojim "Adisonima").

U stvari, kako imam još jednu 6BTM viška, nije isključeno da budem kupio još jedan komplet Panasonica, iako već sad znam da ne bude bilo jeftino - 12 komada (komplet za jednu ploču) je koštao 120-130 tadašnjih kuna.
Vezano uz raspravu, samo da prokomentiram stanje na domaćem terenu. Naime, u potpunosti razumijem zašto bi netko išao naručivati iz Kine, a ne kupovati u Tevetronu ili Elmatisu ... cijene su van kontrole.

Istina da kondenzatore, mosfete i ostale komponente nisam već neko vrijeme tražio (pa ne mogu komentirati koliko je što poskupilo), ali samo za usporedbu, 2 metra "običnog" električnog kabela, jedan utikač i jedan prekidač koštaju 16€ odnosno negdje oko 120 bivših kuna.

Sjećam se vremena (ne tako davno) kad je navedeno koštalo polovicu toga, čak i jeftinije ... a sve što sam ovdje naveo se ionako proizvodi u Kini i (pre)prodaje se po 4, 5 ili 6 puta većoj cijeni. Pa ima slučaja kad mi "pukne film" i kupim ono što mi treba preko Ali Express-a, a ne lokalno.
Trekkie4 je offline   Reply With Quote