Edo,
ja sam imao Philipsa seriju 54xx. Na stranu što sam imao hrpu problema s njime od samog početka, zamijenio sam ga sa tim Delonghi-jem koji eto sad već radi par mjeseci bez greške.
Sve je na strani Delonghi-ja, osim načina upravljanja postavkama gdje Philips ima ekran, a Delonghi moraš manual + tipke. No to radiš samo kad ga trebaš čistiti. Za kave je isti vrag. Klikneš što želiš i izađe. Philips je imao kao profile za 4 osobe, gdje si svako pod svoju boju odabere temperature, količine etc.
Na stranu što sam ludio na Philipsa, kad se glave ohlade - Delonghi radi bolju kavu (mliječnija je) i puno bolju pjenicu (iako je tu mlinac na najgrublje, a kod Philipsa je bilo skoro bliže najsitnijiem mljevenju). Jedino taj dio za mlijeko kod Delonghija u firmi radi stalno super, a ja ga moram doma redovito čistiti u perilici (mislim da je žena previše to čistila), jer nekad zna pljuckati van toplo mlijeko, a ne pjenicu kakvu treba. Najčešće je to znak da treba u perilicu.
Svaki Delonghi Magnifica ima My Latte opciju - koliko staviš mlijeka u ovaj dodatak, toliko on pjenice napravi. Komotno sam mogao uzeti i ovu .61 verziju (ja sam uzeo .81 jer kao ima caffe latte tipku!). A ovaj dio za mlijeko ima mjericu iza i tehnički ti imaš tipku Capuccino, ali ako staviš u mjerici do 1xCA oznake (mjera za kapućino), odabrao ti Mylatte ili posebnu tipku za Capuccino, jednako će napraviti. Ja to nisam znao/kužio i onda sam još dodao extra za Caffe Latte tipku...
Ja sam svoju naručio iz Italije preko sajta
https://www.delonghi.com/hr-hr/ecam2.../ECAM290.61.SB
Znaju imati dobre popuste, ja sam svoju .81 dobio za 450€.
Delonghija tog .61 imamo i u firmi gdje je 5-10 ljudi stalno i rade svaki 2-3 kave dnevno. Filter za vodu je 11€, za kamenac je pola litre (5 čišćenja) isto tako, do 15€ (mall.hr). Tamo je 5mjeseci, dela super isto.