Tema: Automobili
View Single Post
Staro 08.05.2024., 08:12   #73182
benny_blanco
another brick in the wall
Moj komp

benny_blanco's Avatar

Datum registracije: Feb 2008
Citiraj:
Autor Tumor Pregled postova
Na prethodnoj stranici sam napisao iskustvo sa kupovinom jednog BMW 128Ti iz Njemacke od koje sam odustao u zadnji cas zbog CarVertical reporta.

OK, nadjem ja jos par zanimljivih (godiste, kilometri, cijena...) na Mobile.de i idem pitati prodavace.

1. interesantan primjerak, posaljem upit, nema odgovora do dan danas
2. interesantan primjerak, posaljem upit, nema odgovora do dan danas
3. interesantan primjerak, posaljem upit, dobijem automatski odgovor sa kontaktom prodavaca. OK, posaljem ja frajeru mail sa 7 pitanja i navedem da ne govorim njemacki i da se nadam da mozemo komunikaciju ostvariti na engleskom. Na stranici oglasa navode da govore njemacki, engleski i turski. Julian meni odgovori na 3 pitanja, na njemackom i svaki odgovor 3-4 rijeci, kao da telegram pise.
Posaljem ja opet jos 6 pitanja na engleskom, frajer odgovori na 3-4 na njemackom kao da telegram pise.
Vidis po komunikaciji da frajera boli quratz i da uopce nije zainteresiran za komunikaciju i detalje kako bi mi eventualno prodao auto.
Auto mi se svidja po svim parametrima (posebice boja jer izgleda mrak) i fakat sam bio zainteresiran da kupim auto ukoliko je Unfallfrei i sa urednom servisnom povijesti. I jos je auto BMW Premium Selection i prodaje ga BMW Authorised Dealer, pa bi trebao biti OK i dobra prilika.
Kako liku puca ona stvar odlucim vise se ne javljati jer komunikacija s tim majmunom nema smisla.

Zar se u Njemackoj rabljeni auti tako dobro prodaju da prodavace boli ona stvar kada se javi potencijalni kupac?
Ili su zainteresirani prodati samo Svabama, a za nas ostatak im se hebe?

Rijec je o autu koji rabljen kosta 33-36k€ sa zeljenim godistem i kilometrima, pa nekako nisam bas ziher da prodaju gomile takvih auta i da si mogu priustiti s kime uopce zele komunicirati.

Kod nas se takav auto polovan ne moze kupiti jer kako kaze moj mali "...kod nas tko ima novaca da kupi BMW 128Ti, taj kupuje BMW 320d...", nigdje u bilo kojem oglasniku ni traga. Da ih ima kod nas uopce se nebi zahebavao sa bahatim svabama.

Opcija o kojoj razmisljam je ona ekipa koja uvozi aute po narudzbi, vidim pisu da garantiraju ispravnost, da nadju auto koji zelis, prekontroliraju ga uzduz i poprijeko i prije kupovine posalje sve moguce slike i podatke da ti odlucis da li te taj primjerak zanima.
Ima li netko iskustava sa takvima?
Ima li netko nekog od njih za preporuciti?
Koliko takva usluga otprilike kosta?
Pred cca godinu i pol sličnu priču prolazio, kupovao auto od 30k€, rijetko kada dobio odgovor na upit.
Na kraju, zaputio se u Njemačku te kako imam rodbine u južnom dijelu, uzeo si tjedan dana i obilazio auto kuće na potezu Munchen-Stuttgart.

Definitivno je puno lakše kada je netko s tobom tko zna jezik, sto je mene iznenadilo je ne zainteresiranost prodavača da prodaju auto. Bilo je praktički - imas ga izloženog, pogledaj, ako ti odgovara kupi, cijena je ta koja je izložena te nema mogućnosti korekcije.

Na kraju, kupio od privatne osobe.
Sretno s potragom,
Citiraj:
Autor Mommistake Pregled postova
Točno tako.

Puno više ostavlja dojam ogromnog auta, nego što ustvari je.
@Mommistake hvala na review, zaista nevjerojatno kako q8 "nema" mjesta odostraga

Sent from my GM1911 using Tapatalk
benny_blanco je offline   Reply With Quote