Citiraj:
Autor Dule
Koncept Manjara je meni kontradikcija i nije mi jasno zašto ljudi koriste tu distribuciju. Ako je ispod haube Arch, dakle rolling release, očekuješ da se stvari povremeno polome i da ih znaš popraviti. A znat ćeš ih popraviti samo ako si upoznat u detalje kako je sistem složen. Manjaro pokušava napraviti beginner friendly verziju Archa, što je po meni loša ideja, prvo zbog nedostatka znanja kad se stvari polome, drugo što ih sam Manjaro nekad polomi (npr. običan -Syu sruši sustav jer se očekuje korisnika da čita forum release noteove  ).
|
Nikad nemoj podcjenjivat efekt velikog E-pimp**a kod novopecene i/ili nadobudne ekipe samo zato jer "koriste Arch". A gle Manjaro nije bedast jer ti omogucava jednostavan ulaz u Arch sistem ali naravno za razliku od drugih "GUI" distri - nema milosti jer je i dalje Arch. Cijenim Arch kao sustav za ucenje ali - nista vise. mkey voli eksperimentirati i to je ok, ja sam isto najcesce na vlastitim greskama mnogo naucio. Samo kaj Arch i bez eksperimenata pokaze zube.
Citiraj:
Autor Dule
Ako želite koristiti Arch - koristite Arch - a ne nekakve Arch-based poluproizvode.
|
Veca istina duze nije izrecena. Vrijedi za sve distre ne samo za Arch.