Ovaj vikend sam imao priliku isprobati nešto vozila koja se ne voze svaki dan.
Probao sam novi Q8, 2024., 3.0, V6, 330KS. Kao i model prije, predivan iznutra, nešto manje mjesta na zadnjem sjedištu, ima "šusa", turbine dosta kasno pale, šalta instantno, predivan iznutra, odličan autoo.
Pa sam nakon toga išao na RSQ8, 2022., čipiran na nekih 800ks, kompletno ispuh izmjenjen, auto baca vatru 1m kada se zagrije. Drugi svijet za voziti, pogotovo u Sportu, tvrđi dosta od Q8, ali se svi okreću za njih kada prebaciš u nižu.
Pa sam vozio S7, 2022., nakon RSQ8, malo mlačno, ali više mjesta nego Q i RSQ, udobniji i tiši, meni baš sjeo.
Pa sam prešao na M50d X5, 2023., 350ks dizel, sasvim solidan, mjesta na zadnjem sjedištima nešto manje, dizajn predivan, ima ono zvjezadno nebo, bijela koža s drvenim uzorkom (meni nije pasala), ogromna panorama, u Sportu isto dobar zvuk, no fali snage nakon ovih gore.
Pa smo dobili GLE 63 AMG, isto čipnut na jedno 800ks, meni je to bio najbolji od svih. Interier top, snaga nenadjebiva, čak smo ga stisnuli 307km/h, jer više nije bilo ceste (tu negdje mu je top speed), stvarno uživancija. Tiši od RSQ8, udobniji, meni od ovih navedenih najbolji i najdraži.
I onda 2 od kojih mi se još sad diže kosa (valjda od staha).
1. Mustang Shelby GT500, 2022. s oko 1100KS. Na 150km/h, niža brzina, puni gas, auto počne proklizavati. Malo gasa, kompletno gubiš kontrolu nad autom. Unutra je nemoguće sjediti i pričati koliko je glasan, zvuk brutalan, snaga koju ne možeš kontrolirati. Meni onak, zanimljiv, ali prestrašan i opasan auto, nisam uživao da na svakom zavoju auto pleše. Dolazimo s glavne ceste, skrećemo desno na sporednu i propuštamo pješake preko zebre. Oni prođu, on onako, samo malo gasa doda, odmah ide burnout i drift. Mislio sam da ću skinuti ručku na vratima.
2. Hellcat 2023., Dodge Challengert SRT - cca 1000ks. Meni puno draži od mustanga, zvuk zujanja nenadjebiv, ubrzanje brutalno, ručni mjenjač, isto kao i Mustang, možeš ga na bok baciti doslovno s malo gasa, ali imam osjećaš da imaš veću kontrolu nad njim. Isto mami poglede kao i ovaj gore GT500, svi se okreću, čak sam vidio da je ekipa prstima onakon začepila uši kada smo prolazili.
Mustang i Hellcat nisam vozio ja, već me vozio vlasnik.
Ove gore sam sve probao i vozio.
Od svih navedenig, GLE mi je hajlant dana. Smiješno, kupio ga je samo zato jer mu je trebao auto s kukom da može motore prevoziti.

Taj auto, na 200 je isti kao na 80. A top speed mu je bio preko 300.