View Single Post
Staro 05.05.2024., 07:56   #503
Disco
Prvoklasni Krkan
Moj komp

Disco's Avatar

Datum registracije: Jan 2006
Jel vama VLC radi uredno na shieldu? Preciznije sa USBom?
Imam sheild 2017 koji sam dgrade na mislim 8.2.3 ili koji je već zadnji 8.x.x i imam zadnji VLC koji je vidim stariji od godinu dana. I kada gledam npr anime serije, nakon 2-3 epizode mi se nasumično kao smrzne slika, izađem van iz VLC bez poroblema i skužim da shield više uopće ne vidi USB. Restart shielda pomogne, ali onda opet nakon nekog vremena nestane USB. Hajd probajte ako se kome da, ali mislim da je ovo 99% problem sa samim VLCom. Kad smo kod njega, vidim da i na PCu ima problem, na intel integruši ne može vrtit HEVC u 1080p nego vrti par sekundi pa se smrzne i slično ako mu je uključen HW enc.
I jučer sam išao malo tražit i po ocjenama koji player da probam umjesto VLCa na shieldu jer mi MX nikako ne leži za TV. Naletio na neki open source Nova Player i moram priznat da je jako dobar, ima najveće ocjene na GPlayu, redovito izlaze nadogradnje, proskenirao mi je USB i malo šlampavo mi pobacao to u kategorije filmovi, serije, animirani filmovi, animiriane serije...ima odmah i fensi prikaz sa kratkim sadržajem (kaže da podatke vuče sa nekog TMDB)...ima i zanimljiv način puštanja fileova, ja koristim ''folder'', jer onda piči po svim fileoveima u folderu jedan za drugim. Ugl, vrti od sinoć i nijednom se nije smrznuo ili da je ubio USB kao VLC.
Ima i stereo downsample u sebi da pojača zvuk govora u filmova što je meni super jer nemam nikakvo ozvučenje.
Jedina opcija koja meni fali je nekakv ''skip to'' da mogu preskočit na točno određeni dio filma i kada gledam serije fali mi ''Next'' tipka, da npr čim krenu creditsi, prebacim na slijedeću epizodu. osnovni meni nema zapravo nijednu tipku, samo progress bar preko kojeg se može premotavati i glavna tipka je play/pause. Ostalo je u menijima, a ove dvije tipke koje sam napisao ne postoje uopće. Navodno primaju prijedloge community-a preko reddita. Čini mi se da bi ovo mogao postati tj već je postao THE player za ATV, a VLC je izgleda krcat bugova koji se ne riješavaju.

Evo link na github

A ovo je glavna stranica sa opisom.

EDIT: E da, malo veći problem mi se jedino čini to što navodno ne podržava PGS titlove, ne gledam često nešto sa njima i nije neki problem prvo ih izvući iz videa, pa zatim pretvorit u SRT ili ASS, ali zašto ako ih drugi playeri odmah čitaju. Ugl tek krenuo sa ovim, javim ako naletim na još koji problem, za sada mi je 100% bolji od VLC-a zbog ovog USB problema.

Zadnje izmijenjeno od: Disco. 05.05.2024. u 08:03.
Disco je offline   Reply With Quote