View Single Post
Staro 04.05.2024., 16:45   #2370
anita2
Premium
 
Datum registracije: Feb 2007
Lokacija: Zagreb
Postovi: 217
Našla sam svoj stari post na koji je locks komentirao da je G5s već jako star. Što bi se tek sada reklo, kad ima 6 godina i još uvijek radi. Istina, stao je na Oreu, autonomija mu uz mješovito korištenje teško dostiže cijeli dan (a dogodilo se i da se zblesira pa skoči s 60 na 30%), unutarnja memorija je i uz karticu dosta knap... Znam da je već davno trebalo uzeti novi, ali žao mi je mijenjati uređaj koji je funkcionalan.
No, da me ne bi situacija iznenadila, ipak gledam što sad uzeti nakon nje.

U jednoj strategiji bi to bio relativno skuplji (čitaj parsto eura) uređaj, noviji model, koji planiram duže zadržati. U drugoj strategiji bi to bio jeftiniji uređaj koji bi kraće koristila i nakon toga opet uzela drugi u tom rangu, s novom garancijom, a ispalo bi da sam ukupno potrošila koliko i sad za ovaj malo skuplji.

Nisam zahtjevan korisnik, dakle surfanje, download , WA, razgovori, igre neke skroz lagane, sudoku i sl. Znam da bi veliki broj mobitela zadovoljio te potrebe, ali ja ne bih neki teški mob. Recimo, krajnja granica mi je cca 180gr. Kad je već novi mobitel, očekujem i dobru autonomiju, a kamera - kako ispadne. Valjda na novom uređaju neće biti lošija od ovoga što sada imam.

Čitam da je jako dobro ocijenjena G84, ali radije bih da su rubovi na poleđini malo zaobljeniji, da mobitel nije ko čokolada. Iako, vjerojatno stvar navike. Usput, jel točno da G54 (obični) ima lošu autonomiju?

U skupljoj varijanti razmatram Edge 40 i Edge 30 fusion. Mogu se kupiti za cca 350 eura, što je malo u odnosu na njihove početne cijene. Malo me muči kako ću se nositi s edge ekranom, jer smo davno u kući imali S10, pa je za tjedan dana bio na njuškalu zbog ekrana. Navodno motorola nije baš osjetljiva na slučajne dodire. Uz ova dva tu bi negdje bio i 40 Neo, ali nije u prvom planu jer nema battery ring.

U jeftinijoj varijanti gledam G73 i G82 koji će, doduše stati na 13, dok će G73 dobiti i 14.

Čemu bi dali prednost u svakoj od varijanti?

Zadnje izmijenjeno od: anita2. 04.05.2024. u 16:54.
anita2 je offline   Reply With Quote