View Single Post
Staro 02.05.2024., 16:59   #1345
Feyd
hungry, for a little more

Feyd's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Citiraj:
Autor Dragster Pregled postova
Ima li tko iskustva s ovim mokro suhim usisavačima tipa "extractor", uzela me neka buba za picikiranje auta iznutra pa bih se htio i s time okušati...

Našao sam očito najjeftiniji neki tog tipa za početak, ima 0.2bar usisni tlak, košta 100€ pa me zanima samo je li to preslabo, tj. ima li smisla uopće kupovati takvo što, a ne primjerice ovaj koji ima 1bar usisni tlak i košta 7x više. Ima li nekih dodatnih stvari tu osim snage vuče uopće, po meni je to jedino bitno na kraju da se odradi kako spada izvlačenje iz dubine

Jel bi se bacilo 100€ s ovim prvim?

Ovaj čak ima sličnu snagu usisavanja ali je svejedno skuplji masu
Bio sam u sličnoj dilemi, gledao polovne Puzzije, na kraju kupio Parkside mokro suhi, mislim da je bio negdje 240 kuna, super zadovoljan. Ako ćeš raditi samo sebi, ne može ti se isplatiti tako skupa investicija niti se isplati kupovati dedicirane "ekstraktore".

Ja sam s ovim jadnim Parksideom oprao sjedala u dva auta i šest stolica iz 1997. Stolice su imale platneno samo sjedište, nije bio naslon, ali je super izvuklo 25 godina prdeža i prašine, izgledaju kao nove.

Ekstraktori ti imaju mlaznicu za špricanje šampona, ali to je po meni potpuno nepotrebno, kupiš ručnu tlačnu prskalicu za voće i u njoj zamiješaš šampon, kupiš na Aliexpressu nastavke za bušilicu koji su četke, da ne moraš ručno ribati, paziš koliko špricaš da ne bude previše vlažno, ako je ispod tkanine debela spužva, upije puno vode koju ne možeš izvući i riskiraš gljivice.

Parkside ti ima i nastavke za car detailing za usisavač, tako da ima plosnati koji baš služi za izvlačenje tekućine iz sjedala. Kad si gotov s time, vratiš papirnatu vreću u usisavač i nastaviš usisavati piljevinu po garaži.
Feyd je offline   Reply With Quote