Tema: Automobili
View Single Post
Staro 30.04.2024., 19:24   #73094
Tumor
prof.dr. gospodar svemira
Moj komp

Tumor's Avatar

Datum registracije: Nov 2003
Hmmm, evo i bas zanimljiv razvoj dogadjaja...
Dakle, na prethodnoj stranici napisao da idem vjerovatno u Njemacku po automobil iz 2023 godine.
Rijec je bila o BMW 128Ti: https://suchen.mobile.de/fahrzeuge/d...53c76a8&vc=Car

Uglavnom, 2023. godina, svega 12.800km i cijena dosta ispod slicnih (2000-3000 €).
Likovi uvjeravaju da je sa autom sve OK, garantiraju da je Unfahlfrei. Malo mi je upalo u oko da ima samo 2 reviewa (na Mobile.de od 2023.) i da auto na slikama ima okvire tablica iz Madjarske.
Kaze frajer (a Madjar je po imenu i prezimenu) da oni uvezu aute i HU i prodaju, da to nije nista cudno. Frend gore pogledao auto i izgleda fakat sve uredno. Poslao mi prodavac u video auta kojim je snimio vanjstinu i unutrasnjost, auto pravi bonboncic.
Frend u nekoj BMW bazi provjeri auto po VIN-u, kilometri uredni i nema zabiljezen unfal.

Dakle sve uredno samo tako, dogovorio s likom da rezervira auto, dobio od njega Ugovor o prodaji koji trebao potpisati i u kojem opet navodi da je Accident Free.

I taman prije nego sto sam dobio ugovor, nije mi dao vrag mira i potrosim ja 30€ na VIN provjeru na Car Verticalu i imam sta vidjeti - 2 sudara u Madjarskoj, svaki procjenjen na 3000-5000€. Kako je zemlja unfala navedena Madjarska nemam razloga sumnjati jer auto ima povijest iz HU.

Posaljem ja liku mail da odustajem od kupovine i da necu potpisati ugovor zbog gore navedenih zapisa u sudarima i lik me poslije i dalje uvjerava da auto nije bio razbijan i da oni u Njemackoj ne prihvacaju podatke iz CAR Verticala jer je baza kao potpuno nepouzdana. I dalje me uvjerava da je automobil accident free, dio maila u kojem tvrdi i dalje da je bez sudara:

I am very sorry that you are taking information from a database that is not secure and not official, unfortunately. Here in Germany the data provided there is absolutely not accepted.

You don't think that as a GmbH we write in our names that the car is accident-free and that's not true.

As dealers, we know that a car has a factory warranty if a repair is not carried out in the contract service, which is why we would never sell such cars.

Kada smo zvali tu u HR BMW servis da provjerimo garanciju kaze lik da oni nece priznati garanciju ako je auto bio unfaliran i nije popravljen u ovlastenom BMW servisu i da gore u Njemackoj u zadnje vrijeme jako puno muljaju i podvaljuju aute koji su bili razbijani kao Unfahlfrei. I da se moze vjerovati samo ako je polovan auto iz nekog dealera koji ima neki BMW znak (nemam vise pojma sta, nesto sto ga valjda oznacava kao autoriziranog od strane BMW-a) jer kao njih bi BMW strasno kaznio ako bi auto koji je bio u karambolu prodavali kao Unfahlfrei.

Pa ono, vasa iskustva, misljenja?
Moze li se vjerovati Car Verticalu ili kao sto lik kaze da je "nepouzdana baza koju u Njemackoj ne priznaju" i vjerovati oglasu koji navodi Accident Free?
Ovaj je sada prekrizen s moje strane, ali onako opcenito.

I ako netko ima iskustva kupovine BMW-a u DE sta i kako gledati (zapravo gdje kupiti) za mladi BMW 128Ti sa malo kilometara, a da je kupovina sigurna i da nece podvaliti macka u vreci.

car-vertical