Tema: Automobili
View Single Post
Staro 30.04.2024., 10:51   #73081
Colop
Premium

Datum registracije: Sep 2011
Citiraj:
Autor Tumor Pregled postova
Nakon dosta mozganja sta uzeti ukazala se prilika za BMW iz 2023 iz Njemacke.
Auto ima tvornicku garanciju, ali kako je uvoz iz Njemacke zanima me da li se jamstvo u slucaju kvara moze isto tako ostvariti u ZG kod Tomica?
Nekako bi mi bilo logicno da jamstvo vrijedi u bilo kojoj EU zemlji, ali pitam za svaki slucaj...

Može. To vjerojatno kupuješ BMW premium garantie vozilo ili kako se već zove?

Ja sam 2018 godine kupio BMW u Njemačkoj, star godinu dana sa tvorničkom garancijom.
Kada sam ga registrirao u RH, odveo sam ga na promjenu ulja, i tu su prebacili u svojim bazama podataka vozilo sa starog vlasnika na mene.
Svaku servisnu akciju, svaki opoziv, svaku glupost, uredno su me zvali i vozio bi auto kod njih.

edit:

Imam pitanje.
Desilo mi se sranje kod zadnje promjene guma u vulkanizera.
Ženin Tiguan je atestiran 215/65/17 i to je jedina dimenzija.

Očitom greškom kod vulkanizera kad sam mijenjao gume u studenom umjesto mojih 215/65/17 guma dali su mi gume iste marke, novijeg DOT-a, ali dimenzija 225/65/17
Nema smisla pitati vulkanizera jer je prošlo toliko vremena od izmjena.
Moje pitanje je sljedeće; pretpostavljam da ne smijem staviti 225/65/17 umjesto 215/65/17 radi atesta?

Drugo pitanje, budući se radi o skupim gumama starima godinu dana (Michelin Primacy 4+) koje su skoro ko nove, jel ima smisla to staviti na njuškalo, pa da barem dio gubitka amortiziram?

Zadnje izmijenjeno od: Colop. 30.04.2024. u 11:01.
Colop je offline   Reply With Quote