Citiraj:
Autor ThomasCro
Pozdrav, pokušavam na vikendici osposobiti mobilni internet sa solidnim signalom.
Na svojem mobitelu na Telemach mreži mjerim cca 20mbps.
Kupio sam D-Link G403 u nadi da će pokupiti neki solidan signal, ali prima maksimalno 5mbps, isprobao na svim lokacijama u potkrovlju.
Zanima me koja bi mi onda bila bolja opcija? Ljudi mi preporučuju Iskra P-60 antenu.
Ali onda bi trebao neki router koji podržava SIM kartice i SMA konektor za Iskru.
Znate li možda nešto takvo što bi bilo za preporuku?
Hvala!
|
Taj D-Link je Cat4 router, ne podržava agregacije.
Mobovi podržavaju agregacije i mogu se spajati na više ćelija/frekvencija istovremeno i zbog toga nategnu veće brzine nego uređaj koji radi isključivo na jednoj ćeliji/frekvenciji.
Zato ti mob daje veće brzine.
Ovisno di je ta vikendica, koliko frekvencija (bandova) emitira Telemach toranj, možeš početi od Huawei B535 (2CA), B818 (4CA), oni imaju SMA utor za spojiti vanjske antene kao Iskra P-60
Možda i razmišljati o nekom 5G routeru, jer će sada u listopadu telekomi pretumbati frekvencije pa bi dio sadašnjih 4G frekvencija mogli prebaciti na 5G čime bi sadašnji 4G routeri mogli biti zakinuti za dio frekvencija na koje se mogu spajati i raditi manje agregacija.
Na cellmapper karti možeš provjeriti da li ima mapiranih tornjeva na lokaciji tvoje vikendice, imaš u mom potpisu ispod direktne linkove na karte.