View Single Post
Staro 15.04.2024., 00:09   #6088
perodot
Premium

Datum registracije: May 2005
Citiraj:
Autor Filc Pregled postova
.
Cijeli problem se vrti oko jedne stvari a ti ju niti spomenuo nisi. Pišete o stvarima o kojima vas nitko niš ne pita /HT poslovanje, marketing, prodaja/ a ni riječi o onom MORA poboldanom. Još uvijek stoji pitanje zašto HT neda pristup drugim operaterima ako je mreža izgrađena sredstvima EU i grada. Mnogi korisnici su zbog toga ogorčeni na HT baš zbog nemogućnosti da se dobije navedeno.
Ovakav pristran vaš stav imati kontra korisnika vaših usluga je zaista nevjerojatan i puno govori o vama kao pojedincu a i kao ISPu. To potvrđujete i zadnjom rečenicom gdje ste rekli da ste kao obični građanin nekada imali isto mišljenje o tome kao i mi, da bi se danas kao htejac prodali tuđinu za jednog crnog i jednog bijelog i sve nas neutralizirali, kada bi mogli.
Ako je i od vas previše je, čisti bezobrazluk i ciganija.
.
Filc ja Vam ne mogu reć zašto TM nema tamo pristup. Znam da je HT uvijek glavni krivac u korisničkim očima ali mislim da sam Vam dovoljno opisao zašto je moguće da TM ne pruža uslugu preko HT infrastrukture ili pogotovo gradske infrastrukture di je optika građena tamo gdje se nikada ni od jednog telekoma neće koristiti, pogotovo ne telekom koji ni ne pomišlja graditi nešto u rurali. Ne možete to banalizirati.

Ako telekom hoće staviti svoju opremu na pristupne čvorove koje je izgradio drugi operater/grad on to MOŽE zakupiti, pitanje je zašto nije! Morate shvatiti da svatko ima pristup pasivi koju je financirala EU samo se nekima očito ne isplati stavljati svoju opremu tamo. Prodaju svoje usluge pa kad ne vide vraćanje investicije u 24 mj. odustanu od tog područja.

I HTu je u interesu da TM, Iskon ili A1 nudi optiku preko njihove mreže, a ne da koriste mobilne tarife ili bakar od kojih nema ništa prihoda. Prihod je prihod i svaki telekom želi prihode bez obzira jesu li od direktne prodaje ili prodaje drugom telekomu.

Ja kao korisnik bi uvijek birao jeftiniju i bržu vezu bez obzira na telekom (btw. ne koristim samo HT usluge). Imao sam takvo mišljenje jer nisam vidio širu sliku svega. Ja Vam pokušavam dati širu sliku svega, samo je ne želite vidjeti niti prihvatiti.

Da ovisimo o nekim telekomima, optiku bi imali samo korisnici koji žive u velikim gradovima i to isključivo u većim zgradama.
perodot je offline   Reply With Quote