View Single Post
Staro 14.04.2024., 17:34   #6084
skalar
Premium
Moj komp

skalar's Avatar

Datum registracije: Apr 2015
Citiraj:
Autor maki040 Pregled postova
Pitanje za sve koji imaju optiku 1 Gigu s technicolor ruterom. Koju brzinu hvatate s mobitelom ako ste pokraj rutera?

Prijavio sam smetnju jer mi ide samo do nekih 120 Download, kažu navodno ruter ne povlači neke podatke … nebitno. Zanima me sto je normalno? Na početku (optiku imam mjesec dana) sam znao imati 600 u downloadu i 500 u uploadu. Jel to ok ili bi trebao Download ići bolje? Da znam što da tražim jer nemam mogućnosti testirati putem LAN kabela.
preko wifi-a 500-600 brzina preko rutera operatera je normalno uzrok je slabiji wi-fi chip
i broj antena recimo kod mene na tp-linku Archer AX72 ax5400 sa 6 antena je brzina između 895 najniža do 950 jednaka žičnoj brzini,vjerojatno se moram poigrati sa kanalima pa će biti stabilno uvijek 950
to vrijedi samo ako ugradiš u kom/laptop odgovarajuču wifi karticu kod mene je intelova wifi 6e kartica,o tom ax... ti ovisi brzina wifia ,veće je bolje

moraš od nekog susjeda posuditi laptop i probat lan kablom da vidiš jeli do wifi-a,
ako se dešava da nejde preko 120 moraš tražiti mjerenje ,kod mene su pustili preslab signal pa se točno to dešavalo kad su ga pojačali bilo je normalno,
ali kod prijatelja na črnomercu,na friško uvedenoj optici nikako nije išlo preko 600,i ništa nisu ni pokušali ni popravili tri mjeseca nakraju je raskinuo ugovor i prešao na a1,i tamo mu sve radi normalno

-

Zadnje izmijenjeno od: skalar. 14.04.2024. u 17:42.
skalar je offline   Reply With Quote