Ma ne budu niš blokali, skoro uvek je problem od strane applikacija / drivera tak da na njih se treba ljutiti... iako, kužim da nema smisla da podržavaju verzije OS-a koje nisu za to namjenjene.
Kaj je najbolje, probal sam koristiti Linux ko main OS na primarnom kompu, i u odnosu kak je bilo prije 5 godina, situacija je sad puno puno
puno bolja nego prije, međutim odustal sam nakon 3 dana jer kolko god je situacija bolja, toliko bugova / nedovršenih stvari / nepodržanih fičra je bilo da sam se vratil na Windowse sa suzom radosnicom. Probal sam Ubuntu, Manjaro i Debian, s tim da sam sa Ubuntuom imal najviše sreće.
Da, postoji Proton, ali celi taj ples s verzijama koje podržavaju/ne podržavaju određene igre je nespretan da se blago izrazim, X11 je katastrofa sa skaliranjem ekrana a Wayland, iako mrvu bolji, se potrga u potpunosti sa fractional scalingom. High refresh rate je isto potrgan ali to vjerujem da je do nVidie i njenih drivera, koji se žestoko bore sa Windows verzijom u pitanju koliko su loši.
Vjerujem da FullHD ekipa ima puno bolja iskustva, ali meni na 4K ekranima nažalost iskustvo nije dobro bilo.
EDIT: A i prije da bum prešel na Mac kad me pusti gaming. Ionak na kompu sve manje igram, Xbox i PS sam isto odjebao, na kraju Super Mario Odyssey na Switchu mi bolje legao neko ikaj drugo u zadnjih valjda godinu dana