Ja znam da u moje doba videoteka nije se nikad ni pričalo ni išta gledalo oko premotavanja kazeta,
dobio sam dojam da je to nostalgijski meme vezan za englesku/Usa, koji je netko prekopirao i pomislio da je tako i kod nas bilo, a bar po mom iskustvu, nije.
Veća je šteta bila ako si zakasnio vratit, morao bi platit zakasninu u iznosu kao za posuđivanje, što je poprilična kazna jer nije da si taj film konzumirao taj dan, no razumijem princip.
Najbolji ulov ikad je imao moj stari 99. il 2000. posudio Matrix čim je došao u videoteku, poslije tog se valjda čekalo danima ak ne i tjednima. A film topčina, kakva priča jaka.
Trekkie, ak si 86. godište, onda je to jako rano bilo, jer su dinari i to HRD bili do 1994.
Orion mi sad zvoni jako da sam 90ih taj naziv vidio i viđao.
Meni po nekoj logici je to nepotrebna priča, ak netko dobije kazetu i mora je premotat, nije neka strašna šteta što to prethodni nije napravio, s obzirom da proces traje minutu dvije.
Više mi to zvuči kao nekakvo etatističko discipliniranje ovaca, tj. članova, što za inozemna "uređena" i birokratizirana društva svakako leti.
Smisla bi mi imalo jedino da premotavanje na početak traje identično kao i puštanje trake.
Videoteke su bili i biznisi za wannabee Delboye, sjećam se da je od frenda frend u ulici iza odjednom u svojoj kući otvorio videoteku, no jako kratko je trajala, poslije mu je dugo pored dvorišnih vrata stajao nosač reklame al prazan, il samo bijela plastika s fluo cijevi unutra al bez natpisa
očito su ti fondovi kazeta kolali ko kapitalna dobra.