Najvise vremena sam proveo u igraonici na lokaciji "posta Lapad", ne sjecam se imena.
To je bila osrednje velika soba sa 5-6 racunala, u prizemlju stambene zgrade.
Monitori su imali one "anti radiation" staklene zaslone, sa kabelom za uzemljenje.
Soba direktno pored je bila vinski podrum, gdje su lokalni oridjinali u stilu Dune navigatora procvjetalim nosom rafinirali sulfite i igrali briskulu.
Vlasnici igraonice, par u srednjim godinama, su par godina ranije iznajmljivali elektricne aute (igracke u koje manje dijete moze sjesti) u napustenim objektima oko plaze Lapad.
Od gospara sam kupio Settlers 3, koji nije bio ispravno crackan, tako da je celicana proizvodila svinje.
Kad sam shvatio da je to copy protection, nastavio sam igrati sa cheatovima.
Puno kasnije sam suvlasnicu sreo dok je radila na obliznjem kiosku Tiska.
Kao i u postovima iznad, vecinom smo gledali i komentirali kako drugi igraju.
Raspon godina je bio velik.
Najstarija ekipa je vozila skutere i imala monopol na sva kosarkaska igralista.
Tu i tamo se nesto inhaliralo iz papirnih vrecica

To je generacija koja je premlada da sudjeluje u ratu, ili su sudjelovali premladi.
Jos je bilo puno izbjeglica.
Oni bi igrali i singleplayer, kompjuteri su bili skupi.
Bilo je drame oko tajnih dogovora u skirmish-u, ili ako bi u deathmatch grupe prijatelja uletio outsider sa vecim skillom.
Ponekad bi pao dogovor da se jednog igraca sto ranije izbaci, rush-om ili "slucajnim" bacanjem nekoliko atomskih na bazu.
Sjecam se da je multiplayer za Duke 3D imao DOS konfigurator u kojem svi moraju unijeti isti broj ocekivanih igraca.
Jednom sam pokusavao upasti u neciji deatchmatch, sto je znacilo da nitko ne moze poceti, jer broj igraca nije odgovarao.
Kad je vlasnica shvatila o cemu se radi, dosetala je i zavalila mi dobar samar

Duke je imao i keyboard shortcut za svaki sound clip.
Kako je svaki komp imao zvucnike umjesto slusalica, ekipa bi pola sata pustala "Duke screaming / falling down" zvuk, dok vlasnici ne bi popi*dili i izasli na cigar terapiju.
Miki post kojeg si linkao je vrhunski.
Zanimljivo kako se i na bugovom forumu diskusija sa Hackera prebacila na igraonice.