Registered User
Datum registracije: Mar 2006
|
Prijedlog ploča + CPU
Računalo ce raditi sve i svašta - multimedija, grafika, web aplikacije, CAD. Neće biti previše igranja. Razmišljao sam o Intelu zbog stabilnosti, ali (ipak) mi je malo puno u odnosu na amd. Najviše me dakle zanima stabilan i siguran rad i dobra podrška. Neću raditi OC.
Na to sve ide jos neka grafička i neki sata HDD i ostatak diskova i optike i kartica iz starog racunala.
Možete li mi pomoći u slaganju nečeg optimalnog? Ne pratim baš previše hardver, a do sada sam razmišljao o nečemu od ovoga:
CPU:
Athlon64,3500+,s939,512MB,Venice
Athlon64,3700+,s939,512MB,San Diego
MB:
DFI nF4 ULTRA INFINITY, nF4 Ultra, DDR,zvuk, S-ATA, FW, G-LAN, PCI-E, s. 939
FOXCONN NF4UK8AA-8EKRS,nForce4 Ultra, DDR,zvuk, G-LAN, FW, S-ATA,PCI-E,s. 939
MSI K8N Neo4-F, nForce4, DDR, zvuk, FW, S-ATA, G-LAN, PCI-E, s. 939
Eto, ni sam nisam pametan je li to čemu što ja gledam?
Cijena mi nije (pre)velik problem, ali gledam te ploče od preko 1000 kn sa SLIem i ne znam čim, a to mi ništa ne treba. Ne treba mi ni zvučna na ploči, npr. ali što je tu je. Ploča bi trebala imati ok chipset (nf4 je ok?), gro USB portova, FW, gro IDE i SATA portova, 2-3 PCI-e i 2-3 PCI porta i to je vise manje to.
Eto, pa ako netko ima malo vremena za neki prijedlog...
Hvala!
Puno hvala! -->
Prije svega, pozdrav! Nov sam ovdje, ali sam dugogodišnji korisnik AMDovih procesora.
Uzeo bih novu ploču+CPU+RAM... Računalo ce raditi sve i svašta - multimedija, grafika, web aplikacije, CAD. Neće biti previše igranja. Razmišljao sam o Intelu zbog stabilnosti, ali (ipak) mi je malo puno u odnosu na amd. Najviše me dakle zanima stabilan i siguran rad i dobra podrška. Neću raditi OC.
Na to sve ide jos neka grafička i neki sata HDD i ostatak diskova i optike i kartica iz starog racunala.
Možete li mi pomoći u slaganju nečeg optimalnog? Ne pratim baš previše hardver, a do sada sam razmišljao o nečemu od ovoga:
CPU:
Athlon64,3500+,s939,512MB,Venice
Athlon64,3700+,s939,512MB,San Diego
MB:
DFI nF4 ULTRA INFINITY, nF4 Ultra, DDR,zvuk, S-ATA, FW, G-LAN, PCI-E, s. 939
FOXCONN NF4UK8AA-8EKRS,nForce4 Ultra, DDR,zvuk, G-LAN, FW, S-ATA,PCI-E,s. 939
MSI K8N Neo4-F, nForce4, DDR, zvuk, FW, S-ATA, G-LAN, PCI-E, s. 939
Eto, ni sam nisam pametan je li to čemu što ja gledam?
Cijena mi nije (pre)velik problem, ali gledam te ploče od preko 1000 kn sa SLIem i ne znam čim, a to mi ništa ne treba. Ne treba mi ni zvučna na ploči, npr. ali što je tu je. Ploča bi trebala imati ok chipset (nf4 je ok?), gro USB portova, FW, gro IDE i SATA portova, 2-3 PCI-e i 2-3 PCI porta i to je vise manje to.
Eto, pa ako netko ima malo vremena za neki prijedlog...
Hvala!
Puno hvala!
|