Tema: Iskon
View Single Post
Staro 01.04.2024., 15:11   #6570
skalar
Premium
Moj komp

skalar's Avatar

Datum registracije: Apr 2015
Citiraj:
Autor Karlo666 Pregled postova
Ja nikada neću razumjeti korisnike koji se hvale sa brzinama interneta.
I što da si sad skinio GTA V za cca. 3 minute umijesto 15min.
Šta si dobio s time?
Ama baš ništa.
Ja sa svojih 84/41 na VDSLu skidam igru od 50ak GB za cca sat i 20ak minuta.
Evo jedan dobar primjer iz amerike.
Streamer sa 2,5GBit optikom skida igru brzinom između 350Mbit do 540Mbit (varira mu cijelo vrijeme) jer server je opterećen i nemože više.
Mislim da je tu sasvim dovoljan primjer Steama gdje prosječne download brzine su oko 200+Mbit.

Optika je bitna radi pinga i stabilnosti a ne hvaljenja kako imaš veliku brzinu interneta.

U njemačkoj korisnici i dalje imaju brzine na VDSLu 50/10 iako imaju mogućnost da upgradeaju na SuperVectoring a neće i nežele jer nema potrebe osim ponosa.
A Glasfaser kako oni kažu za optiku uzmu najniže brzine i gotovo.
to što pričaš za njemačku je narativ njihovih operatera,van velikih gradova je kod njih još gorja situacija nego kod nas, to da ljudi nebi htjeli kad bi mogli imat gb brzinu je jedna velika laž ,pogotovo s toga da prosječnom njemcu nije nikakav problem uplačivati 2-3 servisa mjesečno,a za to kvalitetno primati treba ipak veća brzina od 50,brzina 300 je trenutno sasvim dovoljna,ali kad sam pitao -treba ju doplatiti ispalo je da je jeftinije 2-3 eura trio paket od 1gb na a1 s time da na a1 dobiješ 12 mjeseci 50% popusta ,i kad sve zbrojiš i podjeliš a1 je jeftiniji,pogotovo s toga gdje je dostupna iskon optika gotovo uvjek je dostupan i a1 preko ht infrastrukture,po meni je nebuloza pričati kako je 300 dovoljno kada možeš za iste ili slične novce dobit 1gb,dali treba ili netreba je druga prića,ali sigurno je da će vrlo skoro biti potrebno,idijotarija je trenutno ono što a1 radi 300 ili 2gb,jer smatram da je 1gb uvrh glave i to će biti vjerojatno još dosta dugo, ali eto to ne nude.hoću reći samo da ako treba produžiti ili potpisati novi ugovor ,treba prije svega izgubiti par minuta i sve nazvati i izračunati koliko se kome kod koga isplati nakraju na optici odlučuje broj eura koje mjesečno plačaš sve drugo je manje više isto,jer jednom kad se optika posloži usluge rade vrlo dobro(traje obično 10-tak dana) cijeli ugovor,bio sam na t-comovoj optici sada na a1 preko ht infre,kvaliteta usluge je identična ,razlika je jedino u routeru kojeg dobiješ od operatera,u mom slučaju nebitno jer već godinama mjenjam njhov router sa svojim i kod t-coma i sada na a1.

-

skalar je offline   Reply With Quote