Tema: Automobili
View Single Post
Staro 01.04.2024., 10:55   #72639
Zeryx
Premium
Moj komp

Zeryx's Avatar

Datum registracije: Jun 2007
Citiraj:
Autor Zeryx Pregled postova
evo cisto da dam update vezan za ovo.

danas je dosao mail od HLSa da je zahtjev za naknadom štete osnovan te su nam ponudili određenu sumu. na nama je sad odabir prihvatiti iznos i popravit na svoju ruku. ili odvest u servis pa ako ima naknadne stete onda dobijemo iznos i za to. ali HLS trazi sve ostecene dijelove, naknadne racune i dokaz o narucivanju istih dijelova kao dokaz. te onda isplacuje ostatak tj razliku.

nekakav ugrubi proces je isao ovako:
nakon prometne pozvana policija + predstavnik lovacke udruge koja je odgovorna.
to je bilo u cetvrtak 25.1. oko 00:30
u petak sam nazvao policiju i trazio potvrdu o prometnoj nezgodi. dobio sam ju cca sat vremena nakon poziva.
sa svim potrebnim dokumentima sam podnio zahtjev na HLS stranici.

u ponedjeljak 29.1. ujutro smo dobili mail da je nas zahtjev zaprimljen a sat dva nakon toga i poruku da dodemo u Dekra ured u Velikom Polju izmedu zga i gorice. to mi je blizu pa sam skoro odmah otisao tamo.

oni direktno salju svoju procjenu HLSu i mi ne mozemo dobiti informaciju od njih nego cekamo info od HLSa.

Jutros 5.2. je dosao mail od HLSa s njihovom ponudom na odredeni iznos.

tako da sve u svemu dosta brzo do sad. nekih 11-12 dana od toga 7 radnih dana.

i napomena da nema veze sto sam napuhao 0.2
evo jos jedan updejt za one koje bi ovo zanimalo.

prosli ponedjeljak je auto napokon otisao limaru. bila je guzva kod njega i zato se cekalo.
drugi dan limar zove i kaze da je prednja sajba pukla a da to nije navedeno u izvjestaju. mi ostali u cudu jer tog nije bilo. nisam ja vozio auto limaru pa ne mogu rec jel to nastalo za vrijeme cekanja dok je auto stajao ili na putu do limara. sajba je imala rupu od kamencica vec godinama i ocito je sad doslo vrijeme da pukne.

kad je sve skinuo dolje vidio je jos neke puknute nosace i plastike. to je fotkao i sam je poslao mail HLSu. 2 dana nakon dolazi njihov odgovor da prihvacaju te dijelove i dizu cifru za 250€ vise.
bio je iznenaden dobrom procjenom stete. jer obicno ima hrpu toga za dodati i ne samo ono sto je skriveno i ne vidi se izvana.

nadam se da bi auto mogao biti ovaj tjedan ili najkasnije iduci gotov.

stavim onda fotke prije i nakon

sretan uskrs svima
Zeryx je offline   Reply With Quote