Autor Marko :)
Idemo redom, Telemach garantira da će imati brzinu koju je ugovorio. 1000/1000 nemaju u ponudi, možda to i neki prodajni predstavnik to nudi, ali to je čista laž odnosno samo da se navuče da uzmeš uslugu. Zavaravajuća poslovna praksa viđena je kod apsolutno svakog operatera, jedino je kod Amisa nisam vidio, ali oni su bili priča za sebe. Operater ranga koji niti jedan neće nikada dostići.
Telemach je i jedini koji ti daje 100 dana probe, ako se ne varam. I ako ne dobivaš brzinu koju su ti obećali, imaš pravo na raskid ugovora bez penala. Tako oni sami tvrde, a to im piše i u cjeniku kod posebnih ponuda. Također, jedini su koji su kao minimalnu brzinu na vlastitoj infrastrukturi deklarirali kao onu koju i plaćaš (također piše i u cjeniku i u uvjetima korištenja). Čisto za usporedbu, i HT i A1, a i lokalni operateri drže se one 70% ugovorene brzine. Zato i A1 spušta svima upload, te brzina opada u večernjim satima, inače bi im se raspala mreža na proste faktore.
Ako imaš manju brzinu, piši mail, tamo ipak radi stručnija ekipa od one na telefonu i prije ćeš riješiti problem, a i imaš pisani dokaz za sve. Svakako, imaš se pravo žaliti i na račun, te tražiti da ti ga umanje za iznos sukladno vremenu kojem nisi imao kompletnu uslugu. Ipak tvrde da je minimalna brzina 1000/500 u tom paketu.
Nadalje, meni je nekako sumnjiv taj njihov router. Nisi jedini koji se javio da samo jedan port ima 1 Gb/s, dok svi ostali 100 Mb/s. Izgleda mi kao da su sjebali konfiguraciju routera, jer nisam vidio da su se na internetu žalili na taj problem.
Tako da, ukratko, moj savjet je da pišeš SZK preko maila, pa javi jeste li uspjeli riješiti problem.
|