Ma naravno, kupiš ono što tebi najviše paše i mirna Bosna.
My 2 cents za Apple:
Ja se nisam maknuo sa Applea od 2009 

Slažem se da košta, ali ako si složiš sve iz njihovog eko sustava - stvarno mislim da nema nikakvu konkurenciju.
Svakih par godina se "ponovim" (čisto zbog posla moram biti u toku, ali nije da mi privatno smeta, štoviše 

) i uživam bez ikakvih komplikacija.
Trenutno sam na Macbook Pro M3 Max + iPad pro + iPhone 15 Pro + airpods 2 pro + Watch 2 ultra.
Znači ono, što se tiče stabilnosti, brzine, međusobne komunikacije uređaja... ne da se ne mislim oko ničega nego stvarno iskreno mogu reći da je taj hardware i software tu da meni olakša moj posao i život, bez da mi traži ikakvo ulaganje u održavanje.
Brate mili, samo to kako mi se airpodsi prebacuju s uređaja na uređaj kako se došetavam od jednog do drugog - već to mi vrijedi ne znam koliko para.
Nastavljanje pisanja emaila s uređaja na uređaj, SMS-a... korištenje safarija za surfanje na svima njima bez "prekida"... otključavanje svih uređaja sa watch-om... iCloud (da, znam da košta, ali kako ta integracija njihovih uređaja sa cloudom dobro radi, meni je vrh).
I da, znam da se većina toga može postići i sa raznim 3rd party rješenjima i uređajima, i na drugim eko sustavima - ali vjerujte mi da ništa nije toliko seamless kao i ovo.
Možemo raspravljati o cijeni, o zatvorenosti sustava, ali što se tiče ovog drugog - IMO bolji su od konkurencije.