Citiraj:
Autor Karlo666
Ide ti javna IPV4 adresa ali od A1 i imaš mogućnost da dobiješ blacklistanu IP adresu(A1 ima 30% do 40% blacklistani IPV4 adresa).
U slučajevima A1 preko HTa ide ti Huawei ONT od HTa i na njega se ušteka A1 Innbox router(šroteks pametnije zamjeniti nečim boljim).
U ovom scenariju možeš tražiti Bridge mode od A1 SZK pa ćeš dobiti vlastite PPPoE podatke(Username i Password) i s time možeš ostvariti Internet vezu sa vlastitom opremom.
Pokušati će ti prodati priču da nemože IPTV usluga raditi na korisnikovoj opremi te da otkažeš uslugu ali zapravo može jer je Bridgeana konekcija(uglavnom ignoriraj što ti kaže A1 u vezi vlastite opreme).
TLDR
Izbjegavati ako je moguće A1 opremu a preporuka je Asus RT-AX57.
Za setup vlastite opreme slobodno mi pošalji PM ovdje na forumu.
|
ja sam izbacio inboox i stavio svoj tp-link nikakab bridge telefon mi trenutno netreba postavio:
- vlan id:1203 -internet
- vlan id:3986 -televizija
malo je bilo povuci potegni u početku nisu na prvih par poziva davali ispravan vlan id
user i lozinku ti moraju dat na traženje za spajanje.
internet i televizija rade daleko bolje sad nego sa inboxom
mora radit bolje-drastično jači procesor,moderniji wifi više antena,više memorije bolji firmware i na kraju nezaključan.
ovako ti izgleda postavljanje na tp linku krajnje jednostavno,ni na asusu nije komliciranije:
Citiraj:
Autor svemir
A kada napravim provjeru dostupnosti onda mi ponude
Giga NET
Download do 1 Gbit/s, upload do 0,5 Gbit/s.
I ja bi rađe telemach ali nisu mi dostupni preko ht optike.
Hvala za info . Mozda uzmem a1 i onaj tv sta sada nude.
Sada mi je najskuplji ht bez ugovora. A i uz ugovor nisu nešto
|
nazovi ovog filipa meni je rekao da inaće daju preko ht infrastrukture,ali tamo gdje je moguće uvesti telemachovu optiku u roku od 30 dana dovode kabel
treba im dat broj predstavnika stanara poteban je njegov ok i dolaze ,kod mene će sljedeći petak onda će biti 14 dana od upita i slanja broja predstavnika.
očito da optiku uvode samo na zahtjev.