View Single Post
Staro 12.03.2024., 14:56   #1817
nub
PREMIUM
Moj komp
 
nub's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2014
Lokacija: zg
Postovi: 2,073
Citiraj:
Autor zkljaja Pregled postova
@nub - dio su problema sigurno. Nafukaju da prodavač digne cijenu kuće koja se nije prodala 4-5 mjeseci i u startu je overpriced, nema rješene papire, za 15000€

Kako to nije nabijanje cijene?
To ne znači ništa. Prodat će se ako ima netko tko je voljan kupiti po toj cijeni ili neće pa će morati korigirati cijenu i to je to - ponuda/potražnja. Niš ne dobivaju s nekretninom koju ne mogu prodat.

Posao agencije je da, između ostalog, savjetuje vlasnike o vrijednosti nekretnine na tržištu.

Citiraj:
Autor Pupo Pregled postova
Iluzorno je misliti da je samo APN uveo pomutnju na tržište nekretnina, kad se kod nas i dalje najviše nekretnina plaća kešom, a još manji dio od tog već manjeg dijela je realiziran preko APNa.
Kada smo kupovali stan, za neke stanove nam je jasno komunicirano od prodavača da APN ne dolazi u obzir, a klasični kredit ako baš mora.


Stvar je ponude i potražnje, a potražnja je ogromna, i nema razloga da netko ide s manjom cijenom. To se zove tržište
APN nije jedini faktor koji utječe na cijenu nekretnina, ali ga je za razliku od ostalih vrlo lako kontrolirati . To je direktno uplitanje u tržište.

Još jedan vanjski faktor je bila pretvorba kuna u euro, tj. nemogućnost lake pretvorbe kuna zarađenih na crno. Ali eto, moguće je bilo kupit nekretninu za keš bez da te itko išta pita, a uredno i porez platiš, a prodavač s ugovorom o kupoprodaji legitimno pretvori kune u eure

eto i kolega iznad spomenuo.

Zadnje izmijenjeno od: nub. 12.03.2024. u 15:04.
nub je offline   Reply With Quote