View Single Post
Staro 11.03.2024., 21:08   #1035
hakija
Premium
Moj komp

hakija's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
Citiraj:
Autor hakija Pregled postova
Bok,

I ja bih trebao savjet oko trenutnog wifi/lan stanja...

Trenutno imam Optima/Telemch Iskra Innbox V45 ruter, radi ok ali domet i količina uređaja ga znaju zblesat tu i tam. Imamo samo 12/10 vezu, ne mogu nista bolje trenutno dobit. Kao kroz 1g bi se trebala pojavit neka optika ali tko ce znat...

Pokusao sam ga malo pojacati s Mi Router, vise ne znam ni koja je verzija ali naravno sve to kifla. Samo da se razumijemo, nije mi samo do brzine neta već i do lokalne mreže zbog NAS-a i lokalnog media servera.
Doma ima stvarno previse toga. Stan je 60m2 ali imam 20+ uređaja koji se spajaju na wifi - mobovi, tableti, IoT...+ nešto na lokalnom LANu koliko mogu. Problem je što nemam razvučene kablove pa sam ograničen na wifi. Dodatan prob je što je ruter u kutu stana, tako da do druge strane jedva nešto dolazi.

Htio bi nesto bolje jace. Gledao sam cak i ova cudesa wifi 7 ali su nenormalno skupi. Voljan sam dat do 250€ za poboljsati situaciju.
Osim stabilne internet veze, bolje wifi pokrivenosti, brzine lokalnog LAN-a, htio bih vidjeti i koji uređaj na mreži najviše troši promet - npr. imam PS5 koji kad krene s updejtom nečeg (sve je prek 10GB) a moja veza je shit, nitko ne može ništa pa bi htio znat što sauga net/lokalno promet.
Ne bi bilo loše imat opciju VPNa, statistika, da je kolko tolko future proof i tak...puno želja

Pitanje je sto je najbolje uzet? Samo novi AP ili AP+ruter? Vidim puno se pričalo o TUF ax3000 v2. Nekako naginjem prema Asus-u radi opcija software...

Fala ekipa!
Na kraju sam piknuo RT-AX86U Pro. Dobio sam za ok lovu pa ajd...

Sad sam ga postavio samo u AP modu, ugasio wifi na Iskri. Što se tice wifi to je sad sve ok, dobio što sam htio. Range je sasvim ok, svugdje gdje treba ima signala. U lokalnom transferu dobivam cca 500Mbps. Ok, očekivao sam nešto veće brzine transfera ali šta je tu je.

E sad, kako riješiti da ga skroz ili bar djelomicno prebacim u ruter mode?
Ne znam ni što sve pitati Optimu/Telemach da mi daju osim user/pass s obzirom da mi treba i TV dio?

Ne znam da li postoji opcija da Iskra i dalje glumu modem + TV link a sve ostalo radi Asus?

Nije loše ni ovako, ali fali mi jedno 70% opcija u sučelju koje sam najviše i htio - QoS, netwokr satistics i sl...

Jbg, nemam pojma nista o ovom zato sam i tu
hakija je offline   Reply With Quote