Tema: Automobili
View Single Post
Staro 06.03.2024., 23:11   #72377
murina
Premium
Moj komp

murina's Avatar

Datum registracije: Jan 2007
Automobili

Citiraj:
Autor De5tr0yer Pregled postova
Sitnice, ali kad se skupi par komada, onda već počne smetati.

Ovo za ziceve, tu nema spasa više, ali očistiti i njegovati dalje, te imati ožiljke od korištenja su mi osobno draži od nevoženih pic pic modela. To su mašine, rade, kvare se i koriste se.

A pretpostavljam nisi niti prvi vlasnik

Da se i sic popravit, nije ovo puno iskidano. Mislim da je posljedica defektnog prozora, da je bivšem vlasniku znao zapeti sa vanjske strane krova, pa usput i pokisnuti.

Što se tiče vlasništva, u najboljem slučaju sam 3. vlasnik Kupio sam ih kad su imali najnižu vrijednost, Vitaru 2017. za 2500€, a Spidera 2019. za 3300€.

Malo sam frustriran jer ne mogu sredit život da mogu u miru odvojit vikend za bavit se sitnicama

I opet pada kiša, akumulator u Vitari se uspio puniti 8 sati, Varta, star možda godinu dana To je druga mala frustracija, treba mi garaža. Ništa ne okuplja susjede brže od otvorene Alfine haube.

Prošli vikend smo bili na izlet u Sveti Martin na Muri, obiteljskim vozilom.

U međuvremenu sam ga naučio koristiti, našao sam zabavu u prebacivanju modova (EV/normalno/Sport), punjenju baterija regeneracijom i nelošim akceleracijama. Čak i sa 150 na više, ne osjeti se šus ali se vidi na celeru da dobro bere do 180, nisam tražio brže. Trocilindraš simpatično prducka, ima i nešto snage ali nije mi neka sreća. Kad se upali na malim brzinama, prevelika je razlika u rafiniranosti rada u odnosu na struju. Pali ga ako gasom zatražiš više od 50-60% ukupne snage (pokazuje postotke na ekranu umjesto okretaja koji su postali nebitni) i kad baterija padne na nekih 6-7%. Kad se upali prvi put, onda ga ne gasi neko vrijeme, valjda dok se zagrije. Zanima me kako se turbina hladi kad na autocesti stajem na benzinsku, odma ga gasi i vozi na struju. Aerodinamika je klasa kontejner. Zaključili smo da Giulietta ima uglađeniji ovjes, Mini dosta skakuće. Interijer je ugodan, svi smo zadovoljni, brzo ćemo vidit koliko je otporan. Kad smo krenuli na put, bacio je upozorenja da je vrijeme za mali servis, 3 uskličnika, totalno krivi tajming, usrali se bezveze.

Zapravo sam htio napisati da sam vidio kako u Međimurju svi imaju komad garaže kraj kuća, pa me ponijelo u analizu

U 4 mjeseca posjedovanja, punio je u prosjeku 160 kWh jeftine struje, na benzinsku idemo samo kad idemo na izlete. Za naš scenarij, dosta dobar izbor pogona. Žena uglavnom napravi 20-40km dnevno, Giulietta je trošila 7.5L/100km. Ja trenutno više na bicikli i pješke nego u autu.

Bacio sam oko na Tonale za usporediti sa Minijem. Ima isti sistem hibridnog pogona, 4 cilindra, 1.3L (vs 3 cilindra 1.5L u Miniju) i više snage. Što se tiče dimenzija, Tonale je veći, a ima manji međuosovinski razmak, ako koga zanima

Zadnje izmijenjeno od: murina. 06.03.2024. u 23:18.
murina je offline   Reply With Quote