Citiraj:
Autor Amdejac
Eeeee ti si moj čovjek ako si mjenjao elektromotor na Philipsu.
Krepao mi je bio motor i dao sam ga servisirati u Tehnovital na Vrhovcu u ZG.
Nakon servisa nije kava više kakva je bila. Kao da ima zagoreni okus. Kao da ju mlinac skuri. Je da sam malo gluh, ali elektro motor po zvuku kao da vrti brže od staroga. Probao sam mljeti kavu sitnije, krupnije, više kave, manje kave, ali nije više kava tako dobra.
Nisam reklamirao popravak jer to je subjektivno.
Pitanje, da li ima u aparatu da se može taj motor štelati?
|
Hmm, nisam siguran što bi uzrokovalo takav kvar. Najvjerojatnije su ti prodali/ugradili pogrešan motor, sa većim brojem okretaja ... moguće od nekog drugog espresso aparata iz te serije koji ima isto kućište.
Ne, motor nažalost nema mogućnost podešavanja. Iskreno, očekivao sam unutra nekakav manji DC motorčić kroz puno redukcije, ali pronašao sam ogroman motor (veličine dlana) u kućištu od lijevanog željeza ili aluminija ... teško je reći. Uglavnom definitivno izmjenični, i kao takav radi na 220V.
Zapravo da ti kažem popušio sam... Uzeo sam motor iz jedne Poljske online prodavaonice koja je tvrdila da se bavi distribucijom rezervnih dijelova. Ali nisam vidio (a ni samim time pročitao) sitan tisak na dnu stranice gdje se napominje kako su oni samo online prodavaonica, dok je centralno skladište u Ukraijni. Dakle, platio sam carinu i dostavu, plus naravno sam motor što me na kraju koštalo +/- 1,000 HRK ili oko 120, 130€
Da sam znao gdje se nalazi, i da je nemoguće nabaviti motor negdje u blizini vjerojatno se ne bih ni trudio sa popravkom. Ali jbga ... bilo je gotovo, a i nisam želio riskirati sa odbijanjem paketa pa da mi ne vrate natrag uplatu.
Uglavnom, to ti ovako izgleda: