Citiraj:
Autor Veki-os
Ta "sitnica" je i najvaznija, faziranje, za koje je potreban i poseban alat:
https://tokic-alati.hr/blokade-za-motor/
Bolje to prepusti majstoru, mozda uspijes odraditi sve OK nakon sto kupis potreban alat a mozda ne pa posavijas ventile i shebes blok i klipove.
|
Citiraj:
Autor Wolverine
Pa složit ga u fazu i je najbitniji dio. Iskreno, bez potrebnog alata se ne bi baš igrao osim ako nije neki fakat jednostavan motor za složit. Ili ak je slučajno neinterferencijski, onda te zaboli ako fulaš fazu, samo neće radit 
|
Citiraj:
Autor De5tr0yer
Ako baš želiš sam raditi, a zupčasti ti nije preskočio (preventivna zamjena), onda ima jednostavan trik koji je inače koristan kao redundancija za regularno poravnavanje faze putem specifičnih alata.
Okreneš motor na TDC poziciju, tj. na prateću markaciju.
Na postojećem zupčastom remenu napraviš markaciju na svakom zupčaniku tako da markiraš i zub na remenu. Obavezno koristiti permanentni marker, nešto što nije tako lako skinuti dolje. Npr, lak za nokte može isto poslužiti
Markacije sa starog remena prebaciti na novi remen, ugraditi i poravnati uz novi zatezač i ne zaboraviti na vodenu pumpu, ako je dio pogona zupčastog remena.
|
hvala svima na odgovorima
riječ je Golfu 3
gledao sam nekoliko videa na YT, i u jednom čovjek umjesto alata koristi ključ.
kada je poravnao, onda je stavio ključ da drži, da se više ne miče
pa sam mislio da na isti način tako i ja napravim
e sada meni nije jasno sljedeće, zašto oznake sa starog remena, stavljam na novi remen ?
kako ja mogu znati gdje na novom remenu trebam staviti oznake ? dali remen ima na sebi neke oznake
gdje je početak ili ?