Citiraj:
Autor telefunken
bruh...
ok, znači media converter nije GPON ONT. Eto, naučih i to 
Što onda ako želim koristiti AX55 bi morao isto ubosti taj zyxelov gpon sfp?
jer koliko vidim TP-Link nema GPON ONT-ove u Hrv. u prodaji?
|
Imaš u pinnanom postu provjerene ONTove.
TPLink G3 radi na svim ISPovima.
Senetic ga je prodavao a sad ga nemaju na stanju.Pitaj UziShop može li dobaviti koji komad.
Citiraj:
Autor jp_rv
ax55 koliko vidim nema sfp port - tako da nemaš kamo zagurat sfp modul. postavlja se i pitanje kompatibilnosti sfp modula sa raznom opremom - uglavnom se koriste mikrotik routeri (dapače jedan router - hex S) sa zyxel sfp-om, i tek onda stavljaš nešto drugo iza toga.
provideri zapravo ne omogućavaju korisnicima da mijenjaju ont, jer se ont smatra dijelom optičke mreže. u dokumentaciji koju su objavili, u tehničkim zahtjevima korisničke opreme stoji da moraš osigurati uređaj koji ima wan ethernet port, a ne SC optički port. to šta je nas par zakačilo (tj pokušalo zakačiti) naš gpon sfp na njihovu mrežu je nešto šta oni službeno ne podržavaju.
meni je malo nejasna situacija da ti na a1 optici imaš speedport koji je ht-ova oprema. a1 daje svašta svojim korisnicima ali ne daje speedport, obzirom da je to "rozi" uređaj.
i speedport nema optički port - tako da morao biš imati ont prije njega. i ako imaš ont - ne vidim problem da ti ont ostane i dalje.
na optičku nit direktno se pokušavamo spojiti mi koji nemamo ont već gpon router. ja bi sutra potpisao da mi daju ont.
sve u svemu meni se čini da ti imaš HT optiku i a1 kao providera.
|
A1 neprovjerava MAC adresu na svom FTTHu te je dovoljno setupat DHCP i odgovarajući VLAN ID
Inače kod HTa možeš tražiti ONT+Router combo i sve potrebne postavke i podatke.
Sent from my Pixel 7 Pro using Tapatalk