View Single Post
Staro 04.03.2024., 13:27   #1013
jp_rv
Premium

Datum registracije: May 2014
Citiraj:
Autor telefunken Pregled postova
imam optički kabel od A1
Što nije taj media converter da primi optički od A1 i onda iz media konvertera ubodem LAN kabel u WAN port na ruteru (AX55)?

ti bi guro di neide.

to šta nešto možeš fizički ugurat u nešto drugo (lol) ne znači da je to dobro, ispravno, i da će radit.
media converter koristiš u 2 slučaja:
1) imaš svoju optiku i staviš 2 ista uređaja na krajeve te svoje optike
2) imaš dark fiber nekog providera, i provider di u ruke da media converter kojeg ćeš staviti na tvoj kraj njihove optike
3) nema 3.

recimo, mi kao firma imamo i slučaj 1 i slučaj 2, jer imamo i našu optiku, i a1 dark fiber.

ti kao kućni korisnik NEMOŽEŠ staviti media converter i očekivati da će to raditi, jer optika koju imamo mi kao građani (za nešto sitno para mjesečno) je GPON optika, a za to ti treba GPON ONT, i treba ga autentificirati na optičku mrežu, nije dovoljno otić u dućan i kupit ont, već treba nać model na kojem se mogu ručno mijenjati serijski broj i ploam password (na a1 vjerojatno i mac adresa jer je dhcp veza a ne pppoe).
ja sam za HT uzeo zyxelov gpon sfp, i odradio sam i promjenu serijskog i ploam-a i i dalje mi ne prolazi pppoe, neovisno o tome šta sam uspio autentificirati modul na optičku mrežu.
jp_rv je offline   Reply With Quote