View Single Post
Staro 04.03.2024., 09:17   #2990
OuttaControl
Premium
Moj komp
 
OuttaControl's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2007
Lokacija: Dalmacija
Postovi: 5,271
Ma glavni problem linuxa je stosedamdestpettisuća distribucija i svaki ima svoje komande i svaki svoje repoe i nikad na istom nemas sve i onda jos kad odradis upgrade sjebu se međukomponente. Totalni kaos i kolaps.

Nedavno je kolegica od bivseg kolege uzela laptop. Treba joj browser i to je to. Kolega kad je isao ca sve je pobrisao ni browsera nije bilo. Ja kazem ma ok stavit cemo ti chromium i adio. Sta cemo sad reinstalirat bezveze...

Dva sata smo mi pokusavali instalirat chrome na tu neku distribuciju linuxa, nema ni apt, ni yum ni zypp ni dnf, pa probavali sa wget nesto, spektakl bio totalni, sve šta sta ja znam na RPi OSu apsolutno ništa ne vrijedi.
Ispalo da je manjaro i da koristi pacman.... I onda je i sa tim opet bilo problema, kolegica je samo donjela kutiju od windowsa i rekla ajde stavi ti meni ovo, sat vremena kasnje je sretno klikala po google docsima.

Znači trebao je samo chrome... Ništa više... I jos ja kao "znam" linux, buildam aplikacije na RPi-u iz terminala, kao, faca...
OuttaControl je offline   Reply With Quote