Tema: Hi-Fi
View Single Post
Staro 01.03.2024., 12:09   #11774
Libertus
Premium
Moj komp

Libertus's Avatar

Datum registracije: Jul 2017
Citiraj:
Autor jean luc Pregled postova
Predlažem da makneš tu policu, ako se možeš dogovorit sa ostatkom obitelji.
Zvučnik koji je u njoj ti sigurno izdiže niske i srednje frekvencije, zato jer je u akustički nepovoljnoj poziciji. Osim toga, oba zvučnika su ti prenisko osim ako ne sjediš na podu.
U konačnici, zvuk ti je puno mutniji nego što bi mogao biti, potpuno nevezano uz kvalitetu opreme.

Najbolje što možeš napraviti - u smislu da iskoristiš potencijal opreme u potpunosti - je da nabaviš dva stalka za zvučnike, i postaviš ih pored niske komodice na kojoj ti je pojačalo, a onda da eksperimentiraš i kombiniraš subac ili do vrata ili u taj ćošak gdje je sad polica. Druga opcija je da nabaviš nosače za zid, i zvučnike postaviš tako da ti je visokotonac u visini uha kad sjediš na slušnoj poziciji. Sve to podrazumijeva da policu makneš u potpunosti, jer nema mjesta za nju na tom zidu - opet, ako pričamo o maksimalnoj vrijednosti koju možeš dobiti od kupljene opreme

Pretpostavljam da su ti to velike intervencije u prostor i život ali ako pričamo o dobro reproduciranom zvuku, to je jedini pravi put....
Nema tu puno mrdanja ako želim sa ženom dugo i sretno živjeti.

Police pored TV-a i komode su fiksne. Visina komode je 40cm, kao i prve police gdje stoji zvučnik. Druga polica od dna je na cca 88cm.

Ono što mi pada na pamet je sljedeće.

1. Desni zvučnik pomaknem lijevo, zamijeni mjesto sa ovom pletenom košarom.
2. Desni zvučnik pomaknem policu gore, na lijevu ili desnu stranu. Problem je lijevi zvučnik, što sa njime. Jedno od rješenja bi bio stalak na poziciju sub-a, ali koliko sam vidio oni su 80cm, ne 88cm, tako da ne bi bilo simetrično. Također, zaklonio bi prekidače i možda dio interfona što je no no.
Ili neki manji nosač staviti na komodu, ali mi zvuči nestabilno i opet bi možda nešto zaklonio.

Za sada mi ne padaju napamet druge ideje.
Libertus je offline   Reply With Quote