Probao sam samo prvi nivo u Dark Forces remasteru od NightDivea i opet su oni tu napravaili na kraju dosta više u odnosu na TFE (mislio sam da će biti samo C/P).
Čini mi se da su teksture puno veće rezolucije, sami filmići su baš osjetno bolji. Po DF-u, su navodno 3D renderirane dijelove radili kompletno nanovo, a oni 2D crtani bi rekao da su malo AI upscaleani, malo ručno popravljeni, a malo su dodani 2D filteri za zaglađivanje ala XBRZ i slični.
U filmićima se vidi zapravo masu kvalitetniji remaster u odnosu na npr C&C remaster filmića, tamo su najveći problem bili živi glumci, ali me čudi da 3D rendere nisu obradili.
Tamo se vide razno razni AI-ups aretafkti, dok ih ovdje nema uopće.
Igra leti na intelovoj integruši na i5 6300U u FHD, ovo napominjem jer npr na Switchu ne može u konstantnih 60 FPS. Ali ima neki bug u prikazu HUD-a, pa njega ne vidim, samo je nešto zamuljano.
Vizuali su dakle odlični, kontrole isto, rekao bih da je taj dio bolji nego u TFE.
Ali neke QOL stvari fale.
Original DOS igra nije imala nikakve savove, pamtila je samo kada se pređe cijeli nivo.
U remasteru je nažalost isto, dok TFE ima quicksave.
Nije mi jasno zašto ovo nisu ubacili.
Možda će to još popeglat, a ja se zapravo nadam da će slijedeći biti Outlaws pošto su na istom engineu, a i nikada ih nisam igrao.