Citiraj:
Autor Rocky_Dennis
@Tirkiz Kako uopće dođeš do toga svega na vrhu kad ti je stup visok 11 metara? 
|
Ne penjem se ja do vrha, vrh se spusti do mene
Stup čine dvije 6m cijevi promjera 5,5 cm koje su paralelno jedna pored druge, drže ih tri snažne šelne, kada trebam dizat i spuštat gornju cijev, imam vitlo i koloturu, popnem se ljestvama na 5,5m visine, zakvačim sajlu od vitla za dno gornje cijevi, otpustim šelne tako da gornja cijev kroz njih može kliziti gore-dolje i vitlom spuštam-dižem taj gornji dio stupa.
Kada je spušten stup, na 5,5 m visine ljestvama se mogu popet do antena i skidati/montirati jednu po jednu ili mogu skroz otkvačit šelne pa cijelu tu gornju cijev sa antenama (i kamerama) položiti na tlo i riješiti stvar pa vratiti natrag i dignuti u vis
Evo skica iz Painta
(klikni me)
Teren je takav da vozilo sa košarom nemre doći do mog stupa di bih se lako dignuo u vis i riješio što trebam, dakle moram sam i uz pomoć susjeda to dizat-spuštat, nije trivijalna akcija

(niti za one koji se boje visina

)
Srećom, otkako sam digo stup prije 3 god. nisam ništa morao intervenirati, jedino u ono vrijeme nisam znao da će naši početi puštati 4x4 MIMO kao i da ću u budućnosti imati router koji ima izvode za sve 4 antene pa je sada vrijeme za upgrade na 4x4 MIMO i sprejanje protiv hrđe