Citiraj:
Autor Libertus
Ponovio sam se u Monitor Audio Silver 100 7G. Izgledali su najbolji unutar budžeta i dimenzija koje se tražio, a bili su dostupni na njuškalu sa garancijom.
Sada trebam ponovno preći sve opcije na Yamahi i prebaciti sa 5.1 na 2.0 za početak...
Pustiti ću neko vrijeme na 2.0 pa odlučiti trebam li sub nabaviti. Teoretski, ovi zvučnici mogu dublje ići od mog starog suba.
Ima te li kakve komentare na 2.1 vs 3.1 setup? To mi još ostaje nakon subwoofera za odlučiti. Surround više neću slagati.
|
Čestitke na izboru! Imam Silver 100 6G već neko vrijeme i zvučnici su izvrsni, tako da vjerujem da 7G može biti samo još bolji.
Zvučnici se izvrsno skaliraju - što znači da podnose bitno skuplju elektroniku i pokazuju napredak u zvuku. Spajao sam na njih zaista svašta i što je bolja elektronika, to je bolji zvuk bio.
Izbjegavao bih receivere ukoliko je moguće jer svi receiveri su se pokazali dosta lošijim izborom čak i od entry pojačala koja sam spajao na zvučnike. Nikad nisam imao potrebu za subom uz ove zvučnike u mom prostoru. Ako ih namjeravaš koristiti za kućno kino, onda ok... Ali za slušanje glazbe, sub je suvišan iako sam slušao i u toj kombinaciji s REL subom.
Jedan od boljih matcheva što se tiče pojačala se pokazao Cambridge sa svojom CXA61 serijom. Vjerujem da i CXA81 može odlično proći.
Trenutno sam ih upario s Rotel A11 Tribute i također je zgodan pairing, rekao bih. Samo što je Rotel ipak neutralniji od CXA i ovisno o izvoru, dosta osjetljiv pa je to isto bitno u ovoj kombinaciji. Malo je reći da sam doktorirao što se tiče istraživanja o DAC-ovima jer sam u potrazi za dobrim matchom.
Eto, ako te još nešto interesira, slobodno pitaj... Uživaj u novim zvučnicima!