View Single Post
Staro 26.02.2024., 01:59   #4
Splitska Posla
Premium
Moj komp

Splitska Posla's Avatar

Datum registracije: Jul 2019
Eno jedne na balkonu. Popravio sam je nedavno. Promjenio sam grlo, tiple i sa zadovoljstvom zavidao novu LED žarulju. Stara žarulja sa žarnom niti je izdržala desetljećima. To svjetlo na balkonu se rijetko koristi, najčešće uvečer tijekom izlaganja oprane odjeće postupku solarne dehidratacije odnosno njenom prikupljanju uvečer po završetku postupka.
Nova LED žarulja je hladna tj. 4000K, našao sam je u stanu. Mislim da je kupljena greškom jer ne kupujem preko 3000K ali ima watažu pa sam je ipak ostavio. Ove kugle daju pravi ugođaj kad je u njima žarna nit odnosno topla LED-ica od 2700K..

Jedna stari profesor mi je pričao kako je nekad davao u najam sobe u svojoj velikoj kućerdi pored mora i kako su gosti uvečer sjedili ispred kuće. "gorile su lampe" znao bi reć upirući prstom u ovakve lampe. I zaista takav je bio ugođaj u ta davna vremena. Kad se sjetim tih vremena, odma pomislin na strance preplanule puti kako pod svjetlom tih lampi jedu škampe i piju bijelo vino. Njihov preplanuli ten posebno dolazi do izražaja na onim starim fotografijama. Njegovi sinovi su se kasnije bacili u posao s brodovima, voze turiste po obali u brodu sa pet zvjezdica, jedan se nije oženio a drugi je dovea ženu koja ratuje sa ostalom sretnom porodicom i malko je zagospodarila. Krasna obitelj, sve su svojin radon stekli. Ali nevolin tu proć auton a moran proć. Lampe in više ne gore. Bolje bi bilo da nisu ni gorile.
Splitska Posla je offline   Reply With Quote