Mali osvrt na Hyundai GMV2 (2x 2,7 kW u sobama) i GMV3 (1x 3,5 kW u dnevnom) klime. Prostor je li l-la po pitanju izolacije i stolarija je stara, rekao bih dosta nepovoljna situacija. Trenutno nema prave zime pa... Svejedno, prostor i zidovi su bili hladni jer cijelu zimu tu nitko nije zivio ni grijao.
Pustio sam klime na 25 i automatskom ventilatoru tri puna dana. Znaci u ovom stanu nikad nije bilo tako toplo, sto je najbolje zgrijali su se obje sobe i hodnik koji ih povezuje (sve skupa oko 30ak m2), te dnevni i blagovaona odvojeni vratima (oko 40ak m2). Tu je i 10ak m2 ulaznog hodnika koji nisam aktivno grijao (zatvorena vrata), ali vise nije tako hladan kao prije. Valjda je procurilo nesto topline.
Potrosnja je oko 28 kW/dan za sve tri klime skupa. Jako malo, ali vjerujem da je to najvise zbog toga jer vani imamo 10-15 C ovih dana. Usporedbe radi, prije ovih klima smo imali neke tri staaare klime, one su trosile oko 50-60 kW/dan kada sam mjerio (vani je tada bilo 0-10 C) i nisu ni blizu zagrijale prostor, a isle su cesto u defrost.
GMV2 klime u sobama rade na minimalnoj brzini (automatski mod) i ful su tihe! Totalni pogodak za spavanje s njima. Vanjska jedinica im je takodjer tisa od GMV3. Takodjer unutarnja jedinica je meni osobno ljepsa. GMV3 je nekako sva kockasta.
GMV3 mi u dnevnom radi na nekom srednjem modu puhanja konstantno (isto automatika). Vanjska je malo glasnija jer ima taj kao cvrkut/zujanje, ali to je realno nista strasno. U prostoru se ne cuje. Takodjer sam zadovoljan, makar tu mi buka unutarnje ne znaci puno.
Nijedna ne vibrira koliko vidim.
Necu ih jos konacno ocijeniti. Trenutno sam prezadovoljan onime sto vidim. Kroz tjedan dana se useljavamo pa cemo vidjeti kako ce biti. Volio bih da bude jos koji dan zime, samo da vidim kako ce se nositi s losijom izolacijom.