Citiraj:
Autor Overclock
E to te pitam, takve info me zanimaju. Znaci nestabilnu AC struju mogu kompletno izbaciti i riješiti stvar kvalitetnim ATX napajanjem i minimalnom reverzibilnom modifikacijom c128?
Negde sam cital da =5V i ~9V moraju biti galvanski odvojeni, a to ATX ima do jedne točke. Vec vidim Commodore powered by Seasonic ili Delta 
Research time ^^
Imam i jedan C64C s originalnom WarrantyVoid naljepnicom, ali bog zna kad bu na redu....
Thx za info 
|
~9V se koristi i za motor kasetofona, negdje sam pročitao i za VIC čip, ali ja to na shemi ne vidim. Starija verzija SID čipa (ta u C128) radi na =12V, novija (vjerojatno ju imaš u C64C) na =9V. Evo ti C128 shema, pa pogledaj malo.
https://i.ibb.co/m4M0vW0/c128schematic.gif
EDIT: Na motor kasetofona ide ispravljenih 9V (+9V Unreg na shemi). Pa ako možeš s nečim generirati 5V 50Hz TOD clock i na SID dovesti =9V/=12V, tih ~9V ne treba (ako ti šta rikne nisam ja kriv).
Sa trenutnim setupom priključi audio out (video konentor) na TV ili neki zvučnik, pa pritisni CTRL+G i ako čuješ zvono SID radi, i ako se ne grije u redu je. Napon na njemu izmjeriš sa multimetrom (99.9% je 12V).