Tema: Newsgroups
View Single Post
Staro 05.03.2006., 21:23   #7
Bubba
E Pluribus UNIX
Moj komp

Bubba's Avatar

Datum registracije: Oct 2002
Citiraj:
Autor big_B
Što su to binaries i kako do njih doći. Koliko sam do sada shvatio radi se o posebnoj grupi (ili barem mislim) koja služi samo za pohranu fajlova, ali od toga dalje nisam došao.
Da, grupe koje hierarhijski spadaju pod "binaries" sluze za slanje binarnih privitaka, koji su strogo zabranjeni na ostalim grupama. Njih, iz logicnih razloga, ne mozes pratiti preko Googleta, nego direktno preko svoga NNTP klijenta. BTW, word of advice, zaboravi na binaries grupe s isprikama od softvera ala Outlook i slicno. Em ces imat problema s threadingom, em neces vidjeti 90% poruka jer su kodirane Yencom i slicno.

Ako te opcenito ne zanima lokalno Uselessnetanje osim onog binarnog, baci oko na GrabIt, zgodan binary Usenet program, koji podrzava svu silu featurea koji zivot na binarnim Usenet grupama cini ljepsim i produktivnijim. Eh, da, u najvise slucajeva, zaboravi na kvalitetan binary (hm, actually, opceniti) sadrzaj na hr Uselessnetu (tu se izvlace hasb, hmbv i ostale rijetke grupe). Za prave i kvalitetne binary grupe, potrebni su ti strani serveri, koji kostaju $, nazalost.

Sve to i jos vise vjerojatno bi saznao da si bacio oko na hr.news.novi-korisnici. Imaju i FAQ, pa ukucaj u Google nesto u stilu "hr.news.novi-korisnici FAQ"...

Programer
Rok od dva mjeseca u stvari znači četiri, ali nikako ispod šest.
Bubba je offline   Reply With Quote